Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Jegyzőkönyv a Magyar Diabetes Társaság Edukációs Munkacsoportjának vezetőségi üléséről
  2018.10.02.MDT Edukációs munkacsoportHírkategória: Edukáció

  Időpont: 2018. június 13.
  Helyszín: A Magyar Diabetes Társaság széklakása, Budapest

  Jelen voltak:
  - Dr Tschürtz Nándor
  - Dr Harangozó Andrea
  - Kicsák Marian
  - Dr Strényer Ferenc
  - Dr Hidvégi Tibor
  - Dr Gaál Zsolt
  - Távollétét előre jelezte és véleményét elküldte Dr Földesi Irén

  Hidvégi Tibor főorvos úr röviden összefoglalta a munkacsoport korábbi eredményeit. Így szó volt az elkészült oktatási anyagokról, filmekről, konferenciákról, az MDT páciensoldalára került anyagokról.

  - A részvevők kifejezték azon véleményüket, hogy a diabetológiai centrumokban, szakellátó helyeken egységes oktatási tematika szerinti oktatás szükséges, a beteg edukáció feltételrendszerét- személyi és tárgyi feltételeit meg kell fogalmazni.

  - Az oktatást végző szakemberek számára útmutatókat kell megfogalmazni, a betegoktatás „alaptantervét” szükséges kidolgozni. Ezen alap mellett minden centrum, ellátóhely használhatja saját oktatási anyagait is.

  - Feladat, hogy elkészüljenek az alapoktatás, és a reedukáció „cheklistái”.

  - Az anyagok előkészítését, elkészítését vállalják a munkacsoport vezetőségének tagjai, de a munkacsoport minden tagjának javaslattételre, véleményezésre a vezetőség elküldi az előkészített anyagokat.

  - Az elkészült anyagokat a munkacsoport majd beterjeszti az MDT vezetőségének.

  - Elhangzott, hogy az MDT honlapjának páciensoldalát gyakrabban frissítjük cikkekkel, a betegek részére fontos információkkal.

  - Az MDT közelgő győri regionális kongresszusán munkacsoportülést javaslunk - erre minden érdeklődő kollégát várunk. A tervezett időpont 2019.október 12, 12 óra 30 perc.

  - 2019-ben a diabetológiában érintett cégek támogatását igénybe véve, de saját rendezvényt, rendezvényeket tervez a munkacsoport a betegedukációról, az oktatók oktatásáról. 

  - Sor került a tisztségviselők megválasztására. A vezetőség a munkacsoport elnökének Dr Tschürtz Nándort, titkárának Kicsák Mariant választotta.

   

  Feljegyezte dr Gaál Zsolt „mb. jegyző”

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.