Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Prof. Dr. Barkai László tájékoztatása
  2018.06.05.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  Tisztelt Kollégák!

  Mint ismeretes, a sajtóban is jelentős visszhangja volt annak, hogy Tiba Sándor dr. mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mb. főigazgatója azt állítva, hogy "az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatában a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, mint önálló szervezeti egység nem található", a GYEK intézetvezetői megbízásomat visszavonta.

  Az esemény lebonyolítását Pap Tibor dr. orvos-igazgató végezte el. Tiba Sándor dr.-t időközben azonnali hatállyal felmentették, feladatait jelenleg hivatalból Pap Tibor dr. látja el. Jogaim érvényesítése érdekében az általuk vezetett intézmény ellen az illetékes Borsod-A.-Z. Megyei Munkaügyi bíróságon keresetet adtam be.

  A bíróság 2018. május 31-én hozott jogerős ítéletében megállapította, hogy Tiba Sándor dr., mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház mb. főigazgatója által meghozott munkáltatói intézkedés, mellyel a Velkey László Gyermekegészségügyi Központra vonatkozó és érvényes intézetvezetői megbízásomat visszavonta jogellenes volt, így annak jogi következményeit viselnie kell.

  Ezúton is köszönöm azoknak a kollégáknak a támogatását, akik a nyilvánvalóan jogellenes munkáltatói intézkedés kapcsán mellém álltak, illetve a jogerős bírósági ítélet megszületése óta folyamatosan gratulálnak és méltatják az "igazságszolgáltatás győzelmét".

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Barkai László
  egyetemi tanár

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.