Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Év Fiatal Diabetológusa Díj kitüntetettje - Dr. Sipter Emese
  2018.04.21.MDT HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  A 2014-ben a 77 Elektronika Kft. által alapított díjat évente egy alkalommal adják át, célja a klinikai diabetológia területén tevékenykedő orvosok kiemelkedő gyógyító, tudományos, edukációs tevékenységének elismerése.

  Dr. Sipter Emese

  A Semmelweis Egyetemen végzett 2005- ben, azóta vesz részt az osztály munkájában dr. Hosszúfalusi Nóra szakmai iránymutatása mellett. 2008-ban a Semmelweis Egyetemen PhD-fokozatot, 2012-ben belgyógyászat szakvizsgát, 2014-ben diabetológia, lipidológia és obezitológia licencvizsgát, 2016-ban klinikai farmakológia szakvizsgát szerzett.

  Diabetológiai gyakorlatot kezdetben az osztályos munka során szerzett, 2013 óta vesz részt a klinika járóbeteg-ellátásában, 2017 óta a diabetológia mellett a klinika lipidológiai szakrendelésén is. A részleg tudományos munkájába TDK-hallgatóként már az egyetemi évek során bekapcsolódott, klinikai TDK-munkájuk különdíjas lett, 2005-ben a Semmelweis Egyetem kiváló diákköröse lett és Beznák Aladár-emlékéremben részesült. Érdeklődési területe azóta is a környezeti hatások, valamint az infekciók és a cukorbetegség kapcsolata. Kezdetben az arzén és a cukorbetegség kapcsolatát vizsgálta Svédországban a Karolinska Intézetben, majd 2012-ben posztdoktori ösztöndíjas volt a klinika kutatólaboratóriumában, kutatási témájuk az EBV-fertőzés és a diabetes kapcsolata volt. Az osztályon 2013 óta az EFSD New Horizons program keretében folytatnak klinikai kutatási munkát, amelynek témája a 2-es típusú cukorbetegekben előforduló fokozott infekcióhajlam hátterének megismerése. A jövőben az MDT kutatási pályázatának segítségével a szepszis és a cukorbetegség összefüggéseit szeretnék vizsgálni.

  2010 óta az MDT kongresszusain első szerzőként vagy társszerzőként szerepelt. 2013-ban és 2016-ban az EASD kongresszusán első szerzős poszterbemutatást tartott, 2015-ben társszerző volt. MDT-tagsággal 2012 óta, EASD-tagsággal 2013 óta rendelkezik.

  2014-ben és 2016-ban EASD posztgraduális tanfolyam résztvevője volt, valamint 2015-ben lehetőséget kapott a Robert Turner Clinical Reasearch Course tagjának lenni Oxfordban és a Cambridge Diabetes Seminarnak Cambridge-ben. 2016-ban a Columbia University diabetológiai szemináriumnak, 2017-ben a Weil Cornell University lipidológiai szemináriumának volt hallgatója Salzburgban, ahol esetbemutatásai díjazásban részesültek.

  A klinikán gyakorlatvezetőként részt vesz a belgyógyászat magyar és az angol nyelvű oktatásában, az elmúlt tanévekben több szigorló medikus diabetológiai tárgyú szakdolgozatának, valamint tudományos diákkörös témavezetője volt.

  Jelenleg a Semmelweis Egyetem III. Sz. Belgyógyászati Klinikája Anyagcsere Részlegén dolgozik osztályvezető egyetemi tanársegédként.

  Az orvosi munka mellett két iskolás fiú boldog édesanyja.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.