Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A Hetényi Géza-pályadíj kitüntetettje - Prof. Dr. Lengyel Csaba
  2018.04.21.MDT HírmondóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  A szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem végzett 1988-ban általános orvosként, „summa cum laude” minősítéssel.

  1988–1990-ben egyetemi gyakornok a SZOTE Farmakológiai Intézetében, 1991–1996-ig a SZTE Ⅰ. Belgyógyászati Klinikájának orvosa, ugyanitt egyetemi tanársegédi (1996–2004), egyetemi adjunktusi (2004–2012), egyetemi docensi (2012–2017) kinevezést kapott, 2017-től egyetemi tanárként tagja a klinikának.

  2004-ben PhD-fokozatott szerzett, 2011-ben habilitált.

   

  Prof. Dr. Lengyel Csaba

  Számos szakvizsgát és minősítő vizsgát tett: belgyógyászat, az MDT diabetológus orvosa, háziorvostan, kardiológia, klinikai farmakológia, diabetológia licenc, lipidológia licenc, hipertonológia licenc.

  1995-től az Ⅰ. Belgyógyászati Klinika finanszírozási felelőse, 1997-től a klinika Sürgősségi és/vagy Diabetológiai Osztályának vezetője, 1998-tól a Kardio-diabetológiai Munkacsoportjának vezetője. 2010-től társvezetője a regionális Inzulinpumpa Centrumnak és 2011-től a Dél-magyaroszági Diabeteses Neuropathia Centrumnak.

  2014-től a klinika stratégiai igazgatóhelyettese, az SZTE Klinikai Farmakológiai Grémiumának vezetője, az SZTE Diabetológiai Grémiumának tagja, az SZTE Lipidológiai Grémiumának tagja.

  2016-tól a klinika stratégiai és tudományos igazgatóhelyettese.

  2017-től Dél-Kelet Magyarország (Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok Megye) diabetológiai ellátásának területi referense.

  2006–2009 között az MTA Bolyai János-ösztöndíjasa volt, 2018-ban Magyar Diabetes Társaság Hetényi Géza-díját nyerte el.

  A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének és elnökségének tagja, a Magyar Diabetes Társaság Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottságának elnöke, az MTA Szegedi Területi Bizottsága Sporttudományi Munkabizottságának elnöke.

  Bírálati tevékenységet folytat több nemzetközi és hazai folyóiratnál (British Journal of Pharmacology, Cardiovascular Diabetology, International Journal of Clinical Practice, ISRN Endocrinology, PlosONE, Frontiers in Neurology, Acta Physiologica Hungarica, Diabetologia Hungarica).

  Számos kongresszus szervezője, társszervezője volt.

  Többek közt tagja a Magyar Kardiológusok Társaságának, a Magyar Farmakológiai Társaságnak, a Magyar Diabetes Társaságnak, a Magyar Belgyógyász Társaságnak, a European Association for Study of Diabetesnek (EASD), a Hypertension in Diabetes Study Group of the EASD-nek.

  A betegellátás mellett belgyógyászati, diabetológiai és lipidológiai előadásokat tart orvostanhallgatók és fogorvostanhallgatók számára, részt vesz a belgyógyászok, diabetológusok, családorvosok és szakgyógyszerészek posztgraduális képzésében, illetve szakvizsgára történő felkészítésében.

  Több mint 90 közleménye jelent meg referált folyóiratokban.

  Több könyv számos fejezete fűződik a nevéhez.

Vissza