Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az MDT Szegeden átadott díjai
  2018.04.21.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  A Magyar Diabetes Társaság közgyűlését (Kongresszusi terem, 11.00) követően adták át a Társaság tudományos díjait. A kitüntetéseket prof. dr. Kempler Péter, az MDT elnöke és dr. Várkonyi Tamás, az MDT főtitkára adta át.

  A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez. A díjat 1986-ban alapította a Magyar Diabetes Társaság. A Magyar Imre-emlékérmet és díjat dr. Rosta László és dr. Várkonyi Tamás kapta.

  Az 1984-ben alapított Pro Diabetologia Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége azoknak a társasági tagoknak ítéli oda, akik szakmai tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a hazai diabetológia fejlődéséhez. A díjat idén dr. Hosszúfalusi Nóra vehette át.

  A társaság viszonylag újonnan alapított díjai közé tartozó Pro Aegrotis díj a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Zanker Zsuzsanna részesült benne.

  A Kiváló Diabetes-edukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a páciens-oktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre, Csiki Ilona és Hegyi Adrienne vehette át.

  Az MDT és a Sanofi közös alapítású, legjobb magyar és idegen nyelvű közleményéért járó díját a Sanofi diabetész üzletágának kereskedelmi igazgatója, dr. Lehoczki Gábor adta át. A legjobb idegen nyelvű tudományos közleményért járó díjat dr. Jermendy Ágnes, a magyar nyelvű közleményért járó díjat dr. Vági Orsolya és dr. Nyiraty Szabolcs kapta.

  A Diabetologia Hungarica 2017. évi legjobb fiatal első szerzős közleményének járó díját dr. Nyiraty Szabolcs (Nyiraty Szabolcs dr., Fehértemplomi Katalin dr., Orosz Andrea dr., Lengyel Csaba dr., Ábrahám György dr., Kempler Péter dr., Várkonyi Tamás dr.: Ismétlődő súlyos hypoglykaemiákhoz vezető neuropathia pancreatogen diabeteses betegben [esetismertetés] Diabetologia Hungarica 2017; 25: 131-138.), a 2017. évi legjobb közleménynek járó díjat dr. Pánczél Pál (Pánczél Pál dr., Lukács Krisztina dr., Hosszúfalusi Nóra dr.: Diabetestipizálás a mindennapi gyakorlatban: a precíziós diabetológia első lépései Diabetologia Hungarica 2017; 25: 339–346.) kapta. A díjakat prof. dr. Winkler Gábor, a lap főszerkesztője és Béki János, a Tudomány Kiadó szerkesztője adták át.

  Ezt követően került sor az MDT Platina, Gyémánt és Arany fokozatú támogatói oklevelek átadására.

  Gratulálunk a díjazottaknak!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.