Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Elkezdődött a Magyar Diabetes Társaság XXVI. Kongresszusa
  2018.04.20. | MDT Hírmondó | Hírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  2018. április 19-én, csütörtökön kora délután Szegeden prof. dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke nyitotta meg a szervezet XXVI. Kongresszusát. A kongresszusra előzetesen 1050 fő regisztrált, ebből 673 orvos és 377 szakdolgozó, más résztvevő.

  Tucatnál is több céges szimpózium keretezi a 70 előadást, amelyek három párhuzamos szekcióban követik egymást. Az előadás-összefoglalók a szokott módon megjelentek a Diabetologia Hungarica supplementumában, amit a regisztrációs táska tartalmaz, így mindenki előre kiválaszthatja a számára legérdekesebb témákat. A Somogyi-díj odaítélésére kétévente kerül sor, idén Roger Lehmann professzor veheti majd át a pénteki napon. A szombati közgyűlésen a kötelező beszámolókat követően kerülnek átadásra a Társaság díjai, délután pedig az MDT új, tiszteletbeli tagjai: Nikolaos Papanas professzor és Thomas Danne professzor tart majd előadást.

  Prof. dr. Lengyel Csaba és dr. Várkonyi Tamás, a szervezőbizottság társelnökei is köszöntötték a résztvevőket: második alkalommal ad otthont Szeged és azon belül a Tanulmányi és Információs Központ a kongresszusnak. Az 1300 fő befogadására alkalmas előadó, a három párhuzamos szekció lehetősége ideális környezetet biztosít. A rendezvény volumenét érzékeltetendő: a regisztrált résztvevőknek 22 hotel biztosítja a szálláslehetőséget.

  Gyönyörű idővel várta Szeged az érdeklődőket, így az izgalmasnak ígérkező program mellett érdemes lesz kihasználni a lehetőséget, és felkeresni a kitűzővel ingyenesen látogatható múzeumokat.

  A megnyitót követő rövid szünet után az MDT Diabetes EPI projekt újabb eredményeit ismertető előadások következtek.

  BJ

Vissza