Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A fogágy betegség, a cukorbetegség egyik fontos szövődménye
  2018.02.19.MDT, dr. Végh DánielHírkategória: Általános

  A Nemzetközi Diabétesz Társaság (IDF) és az Európai Parodontológusok Társasága (EFP) közös konszenzus riportot jelentettek meg, felhívva a figyelmet a cukorbeteg páciensek egyik leginkább veszedelmes szövődményére, a fogágy megbetegedésekre.

  2017. márciusában Madridban találkozott az IDF és az EFP delegáció, ahol a közös munka során ajánlások kerültek megfogalmazásra a fogorvosok és a páciensek mellett a diabetológus / belgyógyász szakorvosok részére is, akik a diabétesz kezelés fő irányítói.

  Az ajánlások között szerepel a fogorvosi szűrővizsgálatok fontossága, illetve a rendszeres szájápolás fogorvos-rendelői és otthoni szükségessége. A publikáció párhuzamosan jelent meg 2018 elején az IDF (Diabetes Research and Clinical Practice) és az EFP (Journal of Clinical Periodontology) hivatalos folyóirataiban.

  A konszenzus riport szerzői között magyar fogorvos kolléga is szerepel, aki 1-es típusú cukorbetegként és a Magyar Diabetes Társaság tagjaként segítette a munkát. Dr. Végh Dániel az IDF Young Leaders programjának európai vezetője és a Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikáján működő diabéteszes-fogászati munkacsoport vezetője.

  A teljes publikáció egyelőre nem olvasható, az absztrakt elérhető:
  http://www.diabetesresearchclinicalpractice.com/article/S0168-8227(17)31926-5/fulltext

  video link:

  Teljes film: https://www.youtube.com/watch?v=YaHKuNB-dLo&t=76s

  Magyar vonatkozás: https://www.youtube.com/watch?v=-wGRTtIub14

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.