Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Összefoglaló a pénteki eseményekről
  2009.04.18.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  TihanyPénteken már a kora reggeli szimpóziumon nagy tömeg hallgatta az előadókat, és ez így folytatódott egész nap. Nagy sikere volt a 11:00-kor kezdődő workshopoknak is. Itt kisebb csoportokban hallgathattak meg előadást a résztvevők genetikai érdekességekről, egy veszprémi most feltérképezett MODY 3 családról, a cukorbetegség kezeléséről pajzsmirigy működési zavarokban, az orvos-beteg-nővér kommunikációról, a kiégés szindrómáról, az inzulinpumpáról egy eset bemutatásával és végül a legnagyobb sikert arató a diabetológiával kapcsolatos jogszabályokról, rendeletekről.

  13:30-kor a Wimbledon teremben zajlott a Magyar Diabetes Társaság Közgyűlése. A Társaság ünnepélyes keretek között avatta fel zászlóját. A Vezetőség felkérésére Zettwitz Sándor és Zettwitz Sándorné Szabó Lőrinc idézetével: "Hinni a szépet, lehetetlent, hogy egyszer valóra válik" kötötték fel az első szalagot.

  Elkészült a Pro Diabetologia emlékérem, melyet a soron következő vezetőségi ülésen, illetve a Társaság székházában szervezett baráti összejövetelen ad át az eddigi díjazottaknak a Társaság elnöke. 

  Prof. Dr. Barkai László, a Társaság alelnöke beszámolójában kiemelte annak jelentőségét, hogy az újonnan szervezett belgyógyász szakmai  kollégiumba három, a gyermekgyógyász szakmai kollégiumba pedig egy diabetológus orvos került, ami szépen jelzi a diabetológia egyre növekvő jelentőségét az orvoslásban.

  A pénztárosi beszámolóban Blatniczky Főorvos Úr a Társaság költségvetéséről beszélt, Dr. Baranyi Éva pedig az Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság 2008-as eredményeit mondta el. 2009 áprilisáig bezárólag 410 MDT Diabetológus orvost tart számon a Bizottság, 17 Kolléga szerzett minősítést, és több, mint 100 Kollégának van folyamatban a minősítése. Elhangzott a következő vizsga időpontja: 2009. június 5-én lesz legközelebb lehetőség a minősítés megszerzésére. 177 akkreditált szakellátóhely van jelenleg Magyarországon, a tavalyi évhez képest ez a szám nem változott jelentős mértékben.

  Guti Péter, a Tudomány Kiadó elnöke átadta a Diabetologia Hungaricaban 2008-ban megjelent legjobb publikációk díját, melyet Pogátsa Gábor Professzor Úr és ifjúsági kategóriában Dr. Putz Zsuzsanna vehetett át.

  Dr. Vándorfi Győző a Társaság Web-rendszerének működéséről [ www.diabet.hu ] számolt be. Több, mint 1500 rendszeres felhasználóval, többezres napi letöltés számmal, az új szakmai szolgáltatásokkal igen sikeresnek bizonyult a honlap.

  Kiosztották a 2008-ban diabetológia témában magyar és idegen nyelven megjelent legjobb publikációk díjait, melyet Dr. Nagy Géza idegen nyelvű, illetve Dr. Nádas Judit magyar nyelvű publikációjáért vehetett át.

  Kihirdette a Társaság a Lilly Hungária Kft. által támogatott klinikai kutatási ösztöndíjat, amely nyilvános pályázat útján igényelhető. További részleteket a Web-rendszerben olvashat az ösztöndíjról.

  A Társaság jóváhagyta az Inzulinpumpa Munkacsoport megalakulását, melynek alakuló ülése 2009. április 18-án szombaton 12:45-kor lesz, ahova minden résztvevőt szeretettel várnak!
   
  Két új díjat alapított a Közgyűlés, a Pro Aegrotibus illetve a Kiváló Diabetes Edukátor díjat, melynek részletei a honlapon olvashatók.

  Három könyvbemutató is volt a pénteki napon: Dr. Jermendy György és Dr. Winkler Gábor az Inkretinhatáson alapuló antidiabetikus terápia cukorbetegségben című könyve, Dr. Fövényi József és Dr. Soltész Gyula: Inzulinnal kezeltek kézikönyve, illetve Dr. Baranyi Éva és Dr. Winkler Gábor: A nő és a cukorbetegség című könyve került bemutatásra, mindhárom nagy sikerrel.

  A holnapi napon is sok szeretettel várjuk a szimpóziumokon, előadásokon, és a Társaság standján, a Media Caféban is!

Vissza