Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Összefoglaló a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége utolsó napján történtekről
  2009.04.18. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  TihanySzombaton a harmadik nap és az egyre növekvő fáradtság ellenére töretlen lelkesedéssel töltötték meg az előadótermet az érdeklődők a délelőtt folyamán.

  Dr. Somogyi Anikó és Dr. Rosta Klára szerkesztésében a Felnőttoktatás a diabetesről című könyvet mutatták be és dedikálták a szerkesztők illetve a könyv szerzői 10:45-kor a kiállítói sátorban. 

  A szimpóziumok, plenáris ülések után került sor a Magyar Diabetes Társaság Inzulinpumpa Munkacsoportjának alakuló ülésére és vezetőségválasztására. A Munkacsoportba az ülés kezdetéig 55 fő jelentkezett. Az inzulinpumpa kezelés helyzetét bemutató plenáris ülés után került sor a választásra, melynek eredménye szerint a Munkacsoport vezetőségi tagjai: Dr. Körner Anna, Dr. Kautzky László, Dr. Blatniczky László, Dr. Gyimesi András és Dr. Niederland Tamás. Az ülés végén többen jelezték még, hogy szeretnének részt venni az Inzulinpumpa Munkacsoport munkájában, így a taglétszám folyamatosan bővül. A Munkacsoporttal kapcsolatban bővebb információt a www.diabet.hu/inzulinpumpa >> Web-oldalon talál.

  A következő szekcióban az MDT Terhességgel foglalkozó munkacsoportjának kerekasztal ülésén vehettek részt a hallgatók. Számos előadás hangzott el, melyek összefoglalója hamarosan elérhető lesz itt, a Web-rendszerben.

  A Hétvége folyamán elhangzott előadásokról, szimpóziumokról és workshopokról fiatal Kollégák referátumokat készítenek, melyek hamarosan, elérhetőek lesznek itt, a Web-rendszerben, illetve a programokról készült képeket is hamarosan megtekintheti fényképgalériánkban a www.diabet.hu/ddh2009 >> Web-oldalon.

  17:00-kor került sor a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége zárására, sor került a Media Caféban kiállított vérnyomásmérők sorsolására.

  Dr. Baranyi Éva húzta ki annak a három szerencsés résztvevőnek a nyereményszelvényét, akik megnyerték a Media Caféban kiállított három vérnyomásmérőt. A nyerteseket e-mailben értesítjük nyereményük átvételéről.

  Záróbeszédében Dr. Winkler Gábor, a Társaság elnöke és Dr. Barkai László, a Társaság alelnöke megköszönte mindenkinek a részvételt, a színvonalas előadásokat, workshopokat, amik ilyen sikeressé tették a Hétvégét. Dr. Vándorfi Győző, a Dunántúli Diabetes Hétvége szervezőbizottságának elnöke a rendezvényt összefoglalva elmondta, hogy a DDH végére összesen 999 regisztrált résztvevőt számlált a szervezőbizottság, ami már megközelíti az igazi nagy kongresszusokat, hiszen a Dunántúli Diabetes Hétvége már nem csak a Dunántúl, hanem az egész ország szakembereinek ad otthont erre a három napra.

  Jövőre ugyanekkor, ugyanitt, 2010. április 22-én mindenkit szeretettel vár a Társaság XX. Kongresszusára, ahol folytatódhat a tanulás, továbbképzés, gyakorlati ismeretek megszerzése egy kellemes hétvége során!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények