Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Összefoglaló a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége utolsó napján történtekről
  2009.04.18.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  TihanySzombaton a harmadik nap és az egyre növekvő fáradtság ellenére töretlen lelkesedéssel töltötték meg az előadótermet az érdeklődők a délelőtt folyamán.

  Dr. Somogyi Anikó és Dr. Rosta Klára szerkesztésében a Felnőttoktatás a diabetesről című könyvet mutatták be és dedikálták a szerkesztők illetve a könyv szerzői 10:45-kor a kiállítói sátorban. 

  A szimpóziumok, plenáris ülések után került sor a Magyar Diabetes Társaság Inzulinpumpa Munkacsoportjának alakuló ülésére és vezetőségválasztására. A Munkacsoportba az ülés kezdetéig 55 fő jelentkezett. Az inzulinpumpa kezelés helyzetét bemutató plenáris ülés után került sor a választásra, melynek eredménye szerint a Munkacsoport vezetőségi tagjai: Dr. Körner Anna, Dr. Kautzky László, Dr. Blatniczky László, Dr. Gyimesi András és Dr. Niederland Tamás. Az ülés végén többen jelezték még, hogy szeretnének részt venni az Inzulinpumpa Munkacsoport munkájában, így a taglétszám folyamatosan bővül. A Munkacsoporttal kapcsolatban bővebb információt a www.diabet.hu/inzulinpumpa >> Web-oldalon talál.

  A következő szekcióban az MDT Terhességgel foglalkozó munkacsoportjának kerekasztal ülésén vehettek részt a hallgatók. Számos előadás hangzott el, melyek összefoglalója hamarosan elérhető lesz itt, a Web-rendszerben.

  A Hétvége folyamán elhangzott előadásokról, szimpóziumokról és workshopokról fiatal Kollégák referátumokat készítenek, melyek hamarosan, elérhetőek lesznek itt, a Web-rendszerben, illetve a programokról készült képeket is hamarosan megtekintheti fényképgalériánkban a www.diabet.hu/ddh2009 >> Web-oldalon.

  17:00-kor került sor a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége zárására, sor került a Media Caféban kiállított vérnyomásmérők sorsolására.

  Dr. Baranyi Éva húzta ki annak a három szerencsés résztvevőnek a nyereményszelvényét, akik megnyerték a Media Caféban kiállított három vérnyomásmérőt. A nyerteseket e-mailben értesítjük nyereményük átvételéről.

  Záróbeszédében Dr. Winkler Gábor, a Társaság elnöke és Dr. Barkai László, a Társaság alelnöke megköszönte mindenkinek a részvételt, a színvonalas előadásokat, workshopokat, amik ilyen sikeressé tették a Hétvégét. Dr. Vándorfi Győző, a Dunántúli Diabetes Hétvége szervezőbizottságának elnöke a rendezvényt összefoglalva elmondta, hogy a DDH végére összesen 999 regisztrált résztvevőt számlált a szervezőbizottság, ami már megközelíti az igazi nagy kongresszusokat, hiszen a Dunántúli Diabetes Hétvége már nem csak a Dunántúl, hanem az egész ország szakembereinek ad otthont erre a három napra.

  Jövőre ugyanekkor, ugyanitt, 2010. április 22-én mindenkit szeretettel vár a Társaság XX. Kongresszusára, ahol folytatódhat a tanulás, továbbképzés, gyakorlati ismeretek megszerzése egy kellemes hétvége során!

Vissza