Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Felhívás a „SITIP Study”-ban történő részvételre
  2017.11.27.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános

  /SITIP – International survey on Insulin Therapy Initiation in T2DM in Routine Clinical Practice/

  A SITIP vizsgálat egy Közép- és Délkelet-Európa országainak diabetológusaira fókuszáló online közvélemény kutatás az alábbi célkitűzésekkel:

          1. A 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek inzulin terápiájának megválasztását befolyásoló tényezők azonosítása a klinikai gyakorlatban.
          2. Felmérni egy folyamatos orvosi edukáció szükségességét a klinikai döntéshozatal és a betegek menedzselésének javítása céljából.

  A tanulmány eredményeit további vizsgálatok megtervezésének alapjául, illetve egy közös inzulin kezelési guideline megalkotásához tervezik felhasználni.

  A kérdőív az alábbi linken érhető el:

  https://www.research.net/r/SITIP

  és a kitöltésre 2017. december 15-ig van lehetőség.

  A kérdéssor megválaszolása kb. 5-8 percet vesz igénybe és a részvevők esélyt kapnak a 2018. április 15-17. között Dubrovnikban megrendezésre kerülő ADIT konferenciára szóló teljeskörű regisztráció megnyerésére.

  Kérjük, hogy minél több diabetológus kolléga töltse ki az online kérdőívet, hogy Magyarország is kellő reprezentációval vegyen részt a vizsgálatban.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.