Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Ha nem tudsz róla, az nem mentesít a következményektől - workshop a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén
  2009.04.07.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  A diabetes gondozás a cukorbetegeink hosszú távú jó életminőségének a záloga. Sajnos a történet ma már nem csak erről szól! Az elvégzett munkát a megadott lehetőségekhez képest optimálisan kell adminisztrálni. Az aktuális szakmai ajánlások mellett, a szinte havonta változó finanszírozási protokollt is ugyanolyan jól kell ismernünk.

  A XVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén április 17-én 11.30-tól "Ha nem tudsz róla, az nem mentesít a következményektől" címmel workshop kerül megrendezésre az aktuális jogszabályokról és a diabetológiai teljesítményjelentések optimalizálásáról.

  Időpont: 2009. ápr. 17. 11.30-12.30
  Helyszín: Tihany, Club Tihany, Levendula terem III.

  Üléselnök: Dr. Földesi Irén, Előadó: Dr. Strényer Ferenc

  A workshop keretében szeretnénk a ma Magyarországon érvényes diabetológiára vonatkozó legfontosabb jogszabályokból és rendeletekből egy olyan könnyen áttekinthető összefoglalást nyújtani, melynek segítségével a diabetológiával foglalkozó szakember könnyebben eligazodhat a finanszírozottság, rendelhetőség, és a kapcsolódó szabályok útvesztőiben.

  Keressük a választ arra, hogy lehet a szakmai és a finanszírozási protokollt úgy összehangolni, hogy betegünk a számára legideálisabb kezelésben részesüljön. Betegeink és a magunk védelmében is fontos az egységes elvek melletti kiállás, a szakmai összefogás. Szó lesz a diabetológiában kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek felírásáról, ezek lehetséges kombinációiról, valamint a TB támogatással rendelhető gyógyászati segédeszközökről és anyagokról.

  Érdeklődéssel várjuk a hozzászólásokat, mind a helyszínen, mind a Magyar Diabetes Társaság honlapján található, a Web-szerkesztőség által kialakított Jogszabályok és rendeletek rovat szakmai fórumában >>

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények