Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Szeretettel várjuk az Inzulinpumpa Munkacsoport alakuló ülésén!
  2009.04.03.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Inzulinpumpa
  Hazánkban egyre nagyobb az érdeklődés az inzulinpumpa kezelés iránt mind betegeink, mind munkatársaink részéről. Szakmai, baráti beszélgetések során tapasztaljuk, hogy az inzulinkezelés még gyerekcipőben járó módja rengeteg szakmai, technikai és szervezési kérdést vet fel.

  Az egységes kezelési elvek, oktatás (beteg, orvos, szakápoló) rendszerbe foglalása, betegnyilvántartás, esetleges pumpa regiszter létrehozása szükségesnek tűnik, hogy a pumpakezelés fejlődési üteme legalább az eddigi szinten tartható legyen. Kautzky László és Vándorfi Győző ötlete volt, hogy a Magyar Diabetes Társaság többi munkacsoportjához (gyermek diabetes szekció, metabolikus munkacsoport, terhességgel foglalkozó munkacsoport stb.) hasonlóan, érdemes lenne, ha az inzulinpumpa kezeléssel foglalkozó kollegák is létrehoznák saját közösségüket. Munkánk eredményességét a Magyar Diabetes Társaság háttere és támogatása jelentősen megkönnyíthetné.

  Többen úgy gondoljuk, hogy itt az ideje a "hivatalos" munkacsoport megalakulásának, amihez módot és alkalmat nyújt a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége. 2009. április 18-án 12.45-13.15 között a Wimbledon terem I.-ben tartjuk alakuló ülésünket.

  E gondolatok jegyében hívjuk és várjuk az érdeklődő munkatársakat és a már pumpacentrumban dolgozó kollégákat, akik szívesen részt vennének a munkacsoport munkájában. Jelentkezni lehet e-mailben inzulinpumpa@diabet.hu címen és a helyszínen.

  Tervezett program:
  Inzulinpumpa Munkacsoport megalakulása
  - vezetőség választás (elnök, alelnök, titkár, és 2 fő vezetőségi tag)
  - oktatás helyzete (beteg, orvos, szakápoló képzés)
  - inzulinpumpa regiszter indítása (érvek, ellenérvek)
  - egyebek (tervek, célok, remények és a tények)

  Kérjük a kollegákat, hogy a választás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében e-mailben az inzulinpumpa@diabet.hu címen, vagy a honlapon [ www.diabet.hu/inzulinpumpa ], tegyék meg javaslataikat a leendő Munkacsoport vezetőire! Az elnök-alelnök tisztségekre érdemes lenne egy felnőtt és egy gyermek diabetológust jelölni a kellő egyensúly biztosítása érdekében.

  További információkat, a jelöltek névsorát folyamatosan közzé teszünk az alakuló Munkacsoport leendő honlapján [ www.diabet.hu/inzulinpumpa ] >>

  A kollégák aktivitását, észrevételeit, további javaslatait várva, üdvözlettel:
  Dr. Miléder Margit
  főorvos
  Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt.
  Belgyógyászati, Diabetes és Anyagcsere Centrum

Vissza