Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Szeretettel várjuk az Inzulinpumpa Munkacsoport alakuló ülésén!
  2009.04.03.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Inzulinpumpa
  Hazánkban egyre nagyobb az érdeklődés az inzulinpumpa kezelés iránt mind betegeink, mind munkatársaink részéről. Szakmai, baráti beszélgetések során tapasztaljuk, hogy az inzulinkezelés még gyerekcipőben járó módja rengeteg szakmai, technikai és szervezési kérdést vet fel.

  Az egységes kezelési elvek, oktatás (beteg, orvos, szakápoló) rendszerbe foglalása, betegnyilvántartás, esetleges pumpa regiszter létrehozása szükségesnek tűnik, hogy a pumpakezelés fejlődési üteme legalább az eddigi szinten tartható legyen. Kautzky László és Vándorfi Győző ötlete volt, hogy a Magyar Diabetes Társaság többi munkacsoportjához (gyermek diabetes szekció, metabolikus munkacsoport, terhességgel foglalkozó munkacsoport stb.) hasonlóan, érdemes lenne, ha az inzulinpumpa kezeléssel foglalkozó kollegák is létrehoznák saját közösségüket. Munkánk eredményességét a Magyar Diabetes Társaság háttere és támogatása jelentősen megkönnyíthetné.

  Többen úgy gondoljuk, hogy itt az ideje a "hivatalos" munkacsoport megalakulásának, amihez módot és alkalmat nyújt a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvége. 2009. április 18-án 12.45-13.15 között a Wimbledon terem I.-ben tartjuk alakuló ülésünket.

  E gondolatok jegyében hívjuk és várjuk az érdeklődő munkatársakat és a már pumpacentrumban dolgozó kollégákat, akik szívesen részt vennének a munkacsoport munkájában. Jelentkezni lehet e-mailben inzulinpumpa@diabet.hu címen és a helyszínen.

  Tervezett program:
  Inzulinpumpa Munkacsoport megalakulása
  - vezetőség választás (elnök, alelnök, titkár, és 2 fő vezetőségi tag)
  - oktatás helyzete (beteg, orvos, szakápoló képzés)
  - inzulinpumpa regiszter indítása (érvek, ellenérvek)
  - egyebek (tervek, célok, remények és a tények)

  Kérjük a kollegákat, hogy a választás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében e-mailben az inzulinpumpa@diabet.hu címen, vagy a honlapon [ www.diabet.hu/inzulinpumpa ], tegyék meg javaslataikat a leendő Munkacsoport vezetőire! Az elnök-alelnök tisztségekre érdemes lenne egy felnőtt és egy gyermek diabetológust jelölni a kellő egyensúly biztosítása érdekében.

  További információkat, a jelöltek névsorát folyamatosan közzé teszünk az alakuló Munkacsoport leendő honlapján [ www.diabet.hu/inzulinpumpa ] >>

  A kollégák aktivitását, észrevételeit, további javaslatait várva, üdvözlettel:
  Dr. Miléder Margit
  főorvos
  Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zrt.
  Belgyógyászati, Diabetes és Anyagcsere Centrum

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.