Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elkezdődött a X. Jubileumi Kelet- magyarországi Diabetes Hétvége
  2017.10.06.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Események

   A Magyar Diabetes Társaság  regioná­lis kongresszusát, a Ⅹ. Jubileumi Ke­let-magyarországi Diabetes Hétvégét ebben az évben Miskolctapolcán ren­dezzük, amelyen tisztelettel és szere­tettel köszöntök minden olyan szak­embert és szakmai, vállalati partnert, aki jelenlétével megtisztelte rendezvé­nyünket. 

  A kongresszus a hazai diabe­tológia egyik kiemelt eseménye, amely a cukorbetegek ellátásának javítását, a megelőzést és a gondozást helyezi elő­térbe.

  A kongresszus három napjára tema­tikus plenáris üléseket szerveztünk, amelyekben az MDT szekciói, munka­csoportjai összeállításában hangzanak el felkért előadások. A genetikai mun­kacsoport plenáris ülésén a monogénes diabetesről és a személyre szabott terá­piáról, a gyermekdiabetes szekcióban a diabeteses gyermek felnőttgondozásba történő átadásáról lesz szó és az inzu­linpumpa munkacsoport ülésének en­nek a kezelési formának az elméleti és gyakorlati kérdései lesznek a téma. Kü­lön plenáris ülés foglalkozik a diabe­tes késői szövődményei közül a neuropathiával és a kardiovaszkuláris vonat­kozásokkal, a szakápolói szekció pedig a kezelés és gondozás sajátos aspektu­sait fogja elemezni. A tematikus prog­ram mellett színvonalas cég-szimpóziu­mokra is sor kerül. Mind a plenáris elő­adások, mind a szimpóziumok előadói „state of the art” színvonalú ismerete­ket fognak átadni a hallgatóságnak, és a támogatók jelenléte, a cégek színvo­nalasnak ígérkező kiállításai pedig le­hetőséget kínálnak a gyártókkal és for­galmazókkal való személyes konzultá­cióra annak érdekében, hogy az egyes termékek még jobban szolgálhassák a mindennapi betegellátást.

  A helyszín a nemrégiben épült Ava­lon Park, amely természethez közeli, gyönyörű környezetet biztosít a ren­dezvénynek. Aki már járt itt, az tudja, aki még nem, az most megismerheti a szálloda adottságait, amelyek az aktív életmód, szabad levegőn tartózkodás, sportolás körülményei között nyújta­nak kiváló lehetőséget a tudományos ismeretszerzés mellett a kikapcsoló­dásra és rekreációra minden korosztály számára.

  Prof. Dr. Barkai László

  az MDT elnökhelyettese, korábbi elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények