Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Beszámoló a Magyar Diabetes Társaság Családorvosi Munkacsoportjának (MDTCSM) továbbképző rendezvényéről
  2017.09.12.MDT, Dr. Gaál ZsoltHírkategória: Háziorvostan

  Immár ötödik alkalommal került megrendezésre Kelet-Magyarországon az MDTCSM már hagyományosnak tekinthető szeptemberi rendezvénye. A korábbi találkozók helyszíne Nyíregyháza volt, az idén először Egerben gyűltek össze a diabetológia iránt érdeklődő szakemberek 2017. szeptember 1-2 között.

  Mint korábban minden alkalommal a diabetológia aktuális és vitatott kérdései kerültek előtérbe a teljesség igénye nélkül. 17 kitűnő előadás hangzott el, melyeket a rendezvény végéig élénk érdeklődés és vita kísért. A továbbképzésen új témák és új előadók is megjelentek. A több, mint 160 regisztrált résztvevő mellett jelen volt számos más érdeklődő is, köztük az egri páciensszervezet képviselői is. Nagyon sikeres előadással tisztelték meg a kollégákat az MDT vezetői közül többen, így Kempler, Wittman, Barkai, Jermendy professzor urak. A Magyar Diabetes Társaság elnöke Kempler professzor úr és a Családorvosi Munkacsoport vezetője Oláh Ilona főorvosnő végig részt vett a program összeállításában, melyet Gaál  Zsolt szerkesztett egységbe.

  Kiemelendő, hogy  4 háziorvos diabetológus , Oláh Ilona, Kántor Irén, Rosta László, Kajetán Miklós  tartott magas színvonalú előadást. Idén volt legmagasabb a háziorvos kollégák aránya, akik közül többen a diabetológiai licenc megszerzése előtt állnak.

  Többek között 12 szponzor biztosította a kitűnő feltételeket, a rendezvény fő szponzora idén a Novartis Hungária Kft volt. A sikeres rendezés mögött a Stand-Art szervező iroda munkatársai álltak. A rendezvény megmutatta, hogy az MDT egyik legerősebb, legaktívabb munkacsoportja a Családorvosi Munkacsoport és hogy nagy az igény hasonló továbbképzésekre. Bízunk benne, hogy 2018-ban tovább folytatódik a hagyomány Egerben.

   

  A szervezők nevében Dr. Gaál Zsolt

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények