Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beszámoló a Magyar Diabetes Társaság Családorvosi Munkacsoportjának (MDTCSM) továbbképző rendezvényéről
  2017.09.12.MDT, Dr. Gaál ZsoltHírkategória: Háziorvostan

  Immár ötödik alkalommal került megrendezésre Kelet-Magyarországon az MDTCSM már hagyományosnak tekinthető szeptemberi rendezvénye. A korábbi találkozók helyszíne Nyíregyháza volt, az idén először Egerben gyűltek össze a diabetológia iránt érdeklődő szakemberek 2017. szeptember 1-2 között.

  Mint korábban minden alkalommal a diabetológia aktuális és vitatott kérdései kerültek előtérbe a teljesség igénye nélkül. 17 kitűnő előadás hangzott el, melyeket a rendezvény végéig élénk érdeklődés és vita kísért. A továbbképzésen új témák és új előadók is megjelentek. A több, mint 160 regisztrált résztvevő mellett jelen volt számos más érdeklődő is, köztük az egri páciensszervezet képviselői is. Nagyon sikeres előadással tisztelték meg a kollégákat az MDT vezetői közül többen, így Kempler, Wittman, Barkai, Jermendy professzor urak. A Magyar Diabetes Társaság elnöke Kempler professzor úr és a Családorvosi Munkacsoport vezetője Oláh Ilona főorvosnő végig részt vett a program összeállításában, melyet Gaál  Zsolt szerkesztett egységbe.

  Kiemelendő, hogy  4 háziorvos diabetológus , Oláh Ilona, Kántor Irén, Rosta László, Kajetán Miklós  tartott magas színvonalú előadást. Idén volt legmagasabb a háziorvos kollégák aránya, akik közül többen a diabetológiai licenc megszerzése előtt állnak.

  Többek között 12 szponzor biztosította a kitűnő feltételeket, a rendezvény fő szponzora idén a Novartis Hungária Kft volt. A sikeres rendezés mögött a Stand-Art szervező iroda munkatársai álltak. A rendezvény megmutatta, hogy az MDT egyik legerősebb, legaktívabb munkacsoportja a Családorvosi Munkacsoport és hogy nagy az igény hasonló továbbképzésekre. Bízunk benne, hogy 2018-ban tovább folytatódik a hagyomány Egerben.

   

  A szervezők nevében Dr. Gaál Zsolt

Vissza