Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • MDT Média Café a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén
  2009.04.01. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Általános
  TihanyAz elmúlt évek rendezvényeihez hasonlóan a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén is kialakításra kerül az MDT Média Café, a Magyar Diabetes Társaság standja.

  Vegye át a Diabetes Újság legfrissebb számát, tekintse meg a diabet.hu újdonságait és vegyen részt játékunkban, vagy olvassa el e-mailjeit! Szeretettel várjuk egy finom teára is!

  A standot, ahol megtalálható lesz társaságunk folyóirata és honlapja egyaránt, a Roche (Magyarország) Kft. támogatásával hozzuk létre.
  További részletek [ www.diabet.hu/ddh2009 ] >>


  Ismerje meg az Accu-Chek® Active vércukormérő használatának előnyét (x)

  A cukorbetegek anyagcsere-egyensúlyának szorosabb ellenőrzése segíti a szövődmények kialakulásának megelőzését, így hozzájárul a terápia sikeréhez. A betegek otthoni vércukor-értékeinek meghatározását lehetővé teszi a korszerű és pontos mérést biztosító Accu-Chek® Active készülék.

  A Roche küldetésének tekinti, hogy könnyebbé tegye a betegek életét, valamint hozzájáruljon életminőségük javulsáshoz. A Diabétesz Üzletág Accu-Chek® Active vércukormérő készüléke a laboratóiumi módszer eredményeivel összevethető pontos mérést tesz lehetővé. A teljes vérből és a vérplazmából mért vércukorszint ugyanis eltér egymástól. A cukormegoszlás a vérben a víztartalmat követi, így a sejtekben alacsonyabb, míg a plazmában magasabb a cukorszint. A Nemzetközi Klinikai és Laboratóriumi Szövetség (IFCC) által irányadó szorzófaktorral (1,11) korrigálható a teljes vérből mért vércukorszint eredménye, amely így közelít a plazma cukorszintjéhez. A fejlesztés lényege, hogy a mérőeszközhöz használt kódcsipbe már a gyártás során beprogramozzák a korrekciós faktort. Ennek köszönhetően, a készülék a plazmára vetített eredményeket mutatja.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények