Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MDT Média Café a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén
  2009.04.01.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  TihanyAz elmúlt évek rendezvényeihez hasonlóan a XVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén is kialakításra kerül az MDT Média Café, a Magyar Diabetes Társaság standja.

  Vegye át a Diabetes Újság legfrissebb számát, tekintse meg a diabet.hu újdonságait és vegyen részt játékunkban, vagy olvassa el e-mailjeit! Szeretettel várjuk egy finom teára is!

  A standot, ahol megtalálható lesz társaságunk folyóirata és honlapja egyaránt, a Roche (Magyarország) Kft. támogatásával hozzuk létre.
  További részletek [ www.diabet.hu/ddh2009 ] >>


  Ismerje meg az Accu-Chek® Active vércukormérő használatának előnyét (x)

  A cukorbetegek anyagcsere-egyensúlyának szorosabb ellenőrzése segíti a szövődmények kialakulásának megelőzését, így hozzájárul a terápia sikeréhez. A betegek otthoni vércukor-értékeinek meghatározását lehetővé teszi a korszerű és pontos mérést biztosító Accu-Chek® Active készülék.

  A Roche küldetésének tekinti, hogy könnyebbé tegye a betegek életét, valamint hozzájáruljon életminőségük javulsáshoz. A Diabétesz Üzletág Accu-Chek® Active vércukormérő készüléke a laboratóiumi módszer eredményeivel összevethető pontos mérést tesz lehetővé. A teljes vérből és a vérplazmából mért vércukorszint ugyanis eltér egymástól. A cukormegoszlás a vérben a víztartalmat követi, így a sejtekben alacsonyabb, míg a plazmában magasabb a cukorszint. A Nemzetközi Klinikai és Laboratóriumi Szövetség (IFCC) által irányadó szorzófaktorral (1,11) korrigálható a teljes vérből mért vércukorszint eredménye, amely így közelít a plazma cukorszintjéhez. A fejlesztés lényege, hogy a mérőeszközhöz használt kódcsipbe már a gyártás során beprogramozzák a korrekciós faktort. Ennek köszönhetően, a készülék a plazmára vetített eredményeket mutatja.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.