Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja tájékoztatója
  2017.06.15.MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja, Dr. Baranyi ÉvaHírkategória: Terhesség

  A MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Mnkacsoportjának 2017. június 8-án megrendezett vezetőség választással egybekötött taggyűléséről.

  Az évenként megrendezésre kerülő Munkacsoporti Ülésen Dr. Baranyi Éva elnök ismertette a Munkacsoport Interdiszciplináris Szakértői Bizottságának javaslatát, a gesztációs diabétesszel érintett anyák és gyermekeinek utánkövetésére.

  MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja

  Az ajánlás elkészítésében résztvevők összefoglalták a GDM-es anyák utánkövetésével kapcsolatos tennivalókat és pontokba foglalták az utánkövetés ajánlott gyakorlatát, az anyára és a született gyermekre vonatkozóan egyaránt.

  A szülés utáni tennivalókról és az egész életre vonatkozó tanácsokról szóló tájékoztatót Dr. Földesi Irén ismertette, a háziorvosoknak szóló levelet és a gyermekek utánkövetésére vonatkozó javaslatot Dr. Wudi Krisztina és Dr. Békefi Dezső mutatták be.

  A résztvevők értékes hozzászólásaikkal egészítették ki az elhangzottakat, majd a - a vezetőség választás előtt - a résztvevők meghallgatták Dr. Baranyi Éva elnöki beszámolóját, majd Dr. Hajós Péter ismertette a jelölteket és a titkos szavazás részleteit.

  A Szavazó Bizottság kijelölésre került: Dr. Hidvégi Tibor, Bánvölgyi Györgyné, Dr. Hajós Péter személyében.

  A résztvevők megszavazták a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja Működési Szabályzatának módosítását, mely szerint – amennyiben a titkos szavazás eredménye képpen nem kerül a vezetőségbe szülészés neonatológus vagy gyermekgyógyász szakorvos – az aktuális vezetőségi ülésre automatikusan meghívást kap mindegyik szakma képviselője (1 tartózkodás, ellenszavazat nélkül).

  A szavazás hivatalos formában a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja Működési Szabályzatának megfelelően történt.

  A szavazatszámlálás alatt Dr. Petró Gizella, Dr. Juhász Márta, Dr. Papp Zsuzsa ismertették debreceni, kecskeméti, illetve nyíregyházi Munkacsoportjuk tevékenységét a terhességgel társuló diabétesz gondozás területén.

  A hozzászólások után Dr. Kerényi Zsuzsanna ismertette a gyógyászati segédeszközök rendelésével kapcsolatos OEP egyeztetésről szóló tárgyalás eredményét.

  A szavazás eredménye alapján a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja új vezetőségének tagjai:

  - Dr. Baranyi Éva: elnök

  - Dr. Földesi Irén: alelnök

  - Dr. Csákány György

  - Dr. Turi Zsuzsanna: titkár

  - Dr. Wudi Krisztina: jegyző

  - Dr. Kerényi Zsuzsa

  - Dr. Békefi Dezső

Vissza