Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja tájékoztatója
  2017.06.15.MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja, Dr. Baranyi ÉvaHírkategória: Terhesség

  A MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Mnkacsoportjának 2017. június 8-án megrendezett vezetőség választással egybekötött taggyűléséről.

  Az évenként megrendezésre kerülő Munkacsoporti Ülésen Dr. Baranyi Éva elnök ismertette a Munkacsoport Interdiszciplináris Szakértői Bizottságának javaslatát, a gesztációs diabétesszel érintett anyák és gyermekeinek utánkövetésére.

  MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja

  Az ajánlás elkészítésében résztvevők összefoglalták a GDM-es anyák utánkövetésével kapcsolatos tennivalókat és pontokba foglalták az utánkövetés ajánlott gyakorlatát, az anyára és a született gyermekre vonatkozóan egyaránt.

  A szülés utáni tennivalókról és az egész életre vonatkozó tanácsokról szóló tájékoztatót Dr. Földesi Irén ismertette, a háziorvosoknak szóló levelet és a gyermekek utánkövetésére vonatkozó javaslatot Dr. Wudi Krisztina és Dr. Békefi Dezső mutatták be.

  A résztvevők értékes hozzászólásaikkal egészítették ki az elhangzottakat, majd a - a vezetőség választás előtt - a résztvevők meghallgatták Dr. Baranyi Éva elnöki beszámolóját, majd Dr. Hajós Péter ismertette a jelölteket és a titkos szavazás részleteit.

  A Szavazó Bizottság kijelölésre került: Dr. Hidvégi Tibor, Bánvölgyi Györgyné, Dr. Hajós Péter személyében.

  A résztvevők megszavazták a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja Működési Szabályzatának módosítását, mely szerint – amennyiben a titkos szavazás eredménye képpen nem kerül a vezetőségbe szülészés neonatológus vagy gyermekgyógyász szakorvos – az aktuális vezetőségi ülésre automatikusan meghívást kap mindegyik szakma képviselője (1 tartózkodás, ellenszavazat nélkül).

  A szavazás hivatalos formában a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja Működési Szabályzatának megfelelően történt.

  A szavazatszámlálás alatt Dr. Petró Gizella, Dr. Juhász Márta, Dr. Papp Zsuzsa ismertették debreceni, kecskeméti, illetve nyíregyházi Munkacsoportjuk tevékenységét a terhességgel társuló diabétesz gondozás területén.

  A hozzászólások után Dr. Kerényi Zsuzsanna ismertette a gyógyászati segédeszközök rendelésével kapcsolatos OEP egyeztetésről szóló tárgyalás eredményét.

  A szavazás eredménye alapján a MDT Diabétesszel Társuló Terhességgel foglalkozó Munkacsoportja új vezetőségének tagjai:

  - Dr. Baranyi Éva: elnök

  - Dr. Földesi Irén: alelnök

  - Dr. Csákány György

  - Dr. Turi Zsuzsanna: titkár

  - Dr. Wudi Krisztina: jegyző

  - Dr. Kerényi Zsuzsa

  - Dr. Békefi Dezső

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények