Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Felhívás a Magyar Diabetes Társaság Tagjai részére
  2017.05.22.MDTHírkategória: Általános

  Tisztelt MDT Tagok! Tisztelt Kollégák!

  A gyermek-, serdülő- és ifjúkorú cukorbetegek ellátásában a szorosan vett gyermekdiabetes szakellátó munkatársain kívül számos szakember vesz részt. A cukorbeteg gyermek a gyermekdiabetes gondozóból a felnőtt diabetes gondozóba kerül átadásra, ezért a két szakellátóhely együttműködése alapvető fontosságú.

  Hazánkban az un. vegyes körzetekben a háziorvos az alapellátás szintjén a mindennapok során felelős a diabeteses gyermekért is. Az inzulinpumpa centrumok esetében a fiatal, inzulinpumpát használó cukorbeteg átadás-átvétel kérdésköre szintén igen szoros együttműködést igényel a központok között. A serdülő- adoleszcens cukorbetegek prekoncepcionális gondozásában a nőgyógyásznak kiemelt szerepe van, ugyanígy a diabeteses anya gyermekének követése is kooperációt igényel a szakmák között, stb. Mindezek azt igazolják, hogy a háziorvosnak, belgyógyásznak, specialistáknak, szakdolgozóknak, edukátoroknak stb. nagyon fontos szerep jut a diabetológiai ellátás ezen szegmensében. A nemzetközi ajánlások (ADA, ISPAD) szintén úgy foglalnak állást, hogy a cukorbeteg gyermekek, serdülők és fiatalok ellátása nem kizárólagosan a diabetológus gyermekorvosok feladata és felhívják a figyelmet a szoros együttműködés szükségességére az egyes diszciplinák között. Az MDT ezért fontosnak tartja, hogy szorosabb szakmai kapcsolat alakuljon ki a gyermekdiabetes ellátás során közreműködők között és ez a Gyermekdiabetes Szekció keretei között valósuljon meg.

  Az MDT felhívással fordul minden tagjához, hogy aki a diabeteses gyermekek ellátásában valamilyen szinten részt vesz, az mielőbb lépjen be a Gyermekdiabetes Szekcióba annak érdekében, hogy a speciális szakmai ismeretek kölcsönös átadása jobban megvalósulhasson és ezáltal még eredményesebbé válhasson a holisztikus szemléletű betegellátás és gondozás a gyermekdiabetológia területén is.

  Kérjük, hogy belépési szándékát rövid e-mail üzenet formájában jelezze a Gyermekdiabetes Szekció elnökének (Prof. Dr. Barkai László, e-mail: Barkai.L@t-online.hu). Ezzel egyidőben kérjük jelölje be a Gyermekdiabetes Szekció tagságát az MDT honlapján is.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.