Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Átadták az idei év Tudományos díjait az Magyar Diabetes Társaság XXV. Jubileumi Kongresszusán
  2017.04.22.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Tudósítás rendezvényekről

  A Magyar Diabetes Társaság mai közgyűlését (Kongresszusi terem, 12.00 órá-tól) követően adják át a Társaság tudományos díjait. A kitüntetéseket prof. dr. Kempler Péter, az MDT elnöke és dr. Várkonyi Tamás, az MDT főtitkára adja majd át.

  A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez. A díjat 1986-ban alapította a Magyar Diabetes Társaság. A Magyar Imre-emlékérmet és díjat idén dr. Oláh Ilona és dr. Gaál Zsolt kapja.

  Az 1984-ben alapított Pro Diabetologia Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége azoknak a társasági tagoknak ítéli oda, akik szakmai tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a hazai diabetológia fejlődéséhez. A díjat idén dr. Oroszlán Tamás veheti át.

  A társaság viszonylag újonnan alapított díjai közé tartozó Pro Aegrotis díj a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Blatniczky László részesül benne.

  A Kiváló Diabetesedukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság vezetősége a páciensoktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre, Kicsák Marian és Molnárné Gaál Ibolya veheti át idén.

  Az MDT és a Sanofi közös alapítású, legjobb magyar, illetve idegen nyelvű közleményéért járó díját a Sanofi orvosigazgatója, dr. Stella Péter adja át. Az idegen nyelvű közleményért járó díjat dr. Körei Anna Erzsébet nyerte el (Körei AE, Istenes I, Papanas N, Kempler P: Small-Fiber Neuropathy: A diabetic microvascular complication of special clinical, diagnostic, and prognostic importance. Angiology 2016, 67[1]: 49-57.). A magyar nyelvű közleményért járó díjat dr. Sztanek Ferenc (Sztanek F, Kiss EV, Molnár A, Seres I, Lőrincz H, Paragh Gy, Balogh Z: A diabeteses neuropathia és az irizin hormon változása fizikai aktivitás hatására 2-es típusú cukorbetegségben. Diabetologia Hungarica 2016, 24[3]: 189-197.) kapja. Szintén ez a munka nyerte el a Diabetologia Hungarica 2016. évi legjobb fiatal első szerzős közleményének járó díját, amelyet prof. dr. Winkler Gábor, a lap főszerkesztője és Guti Péter, a Tudomány Kiadó ügyvezetője adnak át.

  A Diabetologia Hungarica 2016. évi legjobb közleményének járó díját dr. Buzás György Miklós: A diabeteses gastroparesisről – diabetológusoknak (Diabetologia Hungarica 2016; 24[3]: 207-215.) című munkájáért kapja. Ezt követően kerül sor az MDT Platina, Gyémánt és Arany fokozatú támogatói oklevelek átadására.

  Gratulálunk a díjazottaknak!

Vissza