Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Tisztségviselő és vezetőségi tag jelöltek az MDT Gyermekdiabetes Szekciójának választására
  2017.03.30.MDT Főtitkára, Dr. Várkonyi TamásHírkategória: Gyermekdiabetes

  Tisztségviselő jelöltek:

  Elnök: Prof. Dr. Barkai László, PhD., D.Sci:  a magyar diabetologia közép generációjának meghatározó alakja, nemzetközi ismertséggel. Az MDT Vezetőségi tagja, leköszönt elnöke, az elnökség tagja. Jelenlétével az egyik anyatársaságon belül kiválóan tudja érdekérvényesíteni a gyermekdiabetológiai ellátás törekvéseit. Az eddig is már  működő  demokratikus elvek továbbfejlesztésével képes lehet a teljes szekció tagsága szakmai tevékenységének további egységesítő harmonizálására, fejlesztésére.
  Javaslattevő: Dr. Blatniczky László

  Titkár: Dr. H. Nagy Katalin PhD, főorvos a Gyermekdiabétesz szekció szeretett, megbecsült tagja, aki nem csak saját  pátriáján belül, de országosan is nagy   elismertségre tett szert a gyermekdiabétesz gondozás igen magas szintű művelésével,  kíváló munkacsoport megszervezésével és működtetésével. Nem véletlenül lett  egy civil szerveződés „aranyanyu”-ja! Az általa is fémjelzett „Kéretlen ajándék” című film nemcsak a szakma, de a laikus közönség számára is olyan katartikus élményt  indukál, ami indirekt visszahat a gyermekdiabetológiai szakma tevékenységének megbecsülésére.
  Javaslattevő: Dr. Blatniczky László

   

  A leköszönő vezetőség tagjai közül vezetőségi tag jelöltséget vállal:
  Prof. Dr. Barkai lászló
  Dr. Blatniczky László
  Dr. H. Nagy Katalin
  Juhászné Tuifel Andrea
  Dr. Kozári Adrienn
  Dr. Körner Anna
  Dr. Niederland Tamás
  Prof. Dr. Soltész Gyula
  Dr. Soós Andrea

   

  Jelölés vezetőségi tagságra:

  Szabó Gabriella diabetológiai szakápoló: csaknem 20 éve mindenese a budai diabeteszes gyermekeknek és családjuknak. Odaadó munkája nem csak a szűkebb szakellátásban, de a gyermekek táboroztatásában, a gyermekek, kitüntetetten a pumpás diabeteszesek- , valamint az egész országban működő  szakdolgozó társainak az oktatásában  is megnyilvánul. Nem véletlenül nyerte el az MDT Kiváló Edukátor- a címet.
  Javaslattevő: Dr. Blatniczky László

  Dr. Kántor Irén: Diabetológus, endokrinológus gyermekgyógyász főorvos, a Gyermekdiabetes ellátás vezetője Nyíregyházán. Aktívan részt vesz a szekció munkájában, kiemelt érdeklődési területe a monogénes diabetes, valamint az inzulinpumpa kezelés, mely témakörökben rendszeresen tart előadásokat a Gyermekdiabetes Szekció, az MDT és az MGYT rendezvényein. Példás együttműködést alakított ki a felnőtt diabetológiai gondozó munkatársaival, mely a fiatal betegek átadását nagyban megkönnyíti és közös tudományos munka végzésében is megnyilvánul.
  Javaslattevő: Prof. Dr. Barkai László

  Dr. Erhardt Éva egyetemi docens:  a Pécsi Egyetem Gyermeklinikája Diabétesz gondozójának és endokrin-diabétesz osztályának vezetője. Nagy tapasztalatú gyermekorvos és gyermek diabetológus. PhD fokozattal rendelkező egyetemi oktató, a klinika oktatási igazgatóhelyettese, a Magyar Gyermekorvosok Társasága vezetőségének tagja. A Gyermekdiabetes Szekció igen aktív munkatársa, rendszeresen tart előadásokat rendezvényeinken, a 2014-es országos kongresszus és az idei országos gyermek diabétesz nap szervezője volt. Az MDT 2017 áprilisi pécsi kongresszusa szervező bizottságának tagja. Képzettsége, eddigi teljesítménye és rátermettsége alapján az új vezetőség tagjaként sokat tehetne a gyermek diabetológia érdekében.
  Javaslattevő: Dr. Soltész Gyula és Dr. Kozári Adrienne

  Dr. Hocsi Mária: a hódmezővásárhelyi gyermek diabétesz gondozó főorvosa. Jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező gyermekgyógyász és gyermek diabetológus. Diabéteszes gyermek édesanyja. Évtizedek óta aktív tagja a Szekciónak. Az utóbbi időben a pumparendeletek módosítása, majd a vezetőségválasztás előkészítése kapcsán megmutatta, hogy bátran és harcosan képes a betegek illetve a Szekció közösségének érdekét képviselni. Meggyőződésem, hogy munkájával jelentősen erősítené az új vezetőséget.
  Javaslattevő: Dr. Soltész Gyula és Dr. Kozári Adrienne 

  Dr. Almássy Zsuzsanna: A Heim Pál Gyermekkórház Gyermek Diabetológiai Gondozó, Toxikológiai és Anyagcsere Osztály vezetője,  inzulinpumpa centrum vezető. Mind a hagyományos, mind az inzulinpumpa kezelés, gondozás nagy tapasztalatú, elismert szakembere. Szekciónk aktív tagja. Tudása, tapasztalata. derűs, kiegyensúlyozott egyénisége, kapcsolatteremtő képessége a vezetőség tagjaként méginkább a Szekció tagságának javát szolgálná.
  Javaslattevő: Dr. Szűts Péter Tibor

  Dr. Török András: A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Gyermekdiabétesz gondozó fiatal munkatársa. Szekciónk aktív tagja, előadója. Tapasztalt inzulinpumpa terapeuta. Rendszeres résztvevője, előadója továbbképzéseknek, tanfolyamoknak. Egyénisége alkalmassá teszi a Szekció vezetőség munkájában való részvételre.
  Javaslattevő: Dr. Szűts Péter Tibor

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.