Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Inzulinpumpa Munkacsoport vezetőség választására eddig BEÉRKEZETT JELÖLÉSEK (03.30.)
  2017.03.30.MDT Főtitkára, Dr. Várkonyi TamásHírkategória: Inzulinpumpa

  Dr. Blatniczky László

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Budapest, Budai Gyermekkórház: 1978-tól megszervezte-, és teremtette a rendszeres diabetes gondozást. Ma a főváros második legnagyobb létszámú gyermek-diabetes gondozását végzi egy beosztott orvossal, két diabetológiai szakaszisztenssel, dietetikussal, valamint diabetologiára szakosodott pszichológussal. Az OEP 2007-től az intézmény Diabetes Szakambulanciáját pumpa centrummá nyilvánította.

   

  Dr. Kocsis Győző

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Budapest Péterfy Sándor Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ II. sz. Belgyógyászat-Kardiovaszkuláris Osztály: 2006. óta foglalkozik pumpakezelésssel., az elmúlt évekeben rendszeres előadója és okatója hazai és nemzetközi pumpa szemináriumoknak. 

  Javaslattevő: Dr. Fövényi József
  Kocsis Győző egymaga 92 pumpakezelt beteget gondoz fáradhatatlan szorgalommal és a felnőtt pumpás betegek kezelésében országosan a legnagyobb tapasztalattal rendelkezik. Hasonlóan széleskörű a tapasztalata a szenzor-kontrollálta pumpakezelésben is. Akár az Inzulinpumpa Munkacsoport vezetői tisztét is kiválóan el tudná látni.

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ Diabétesz Szakrendelő, Budapest: kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik a felnőtt inzulinpumpa kezelés és szenzoros mérések terén, akinek ezen területen történő oktatói munkáját a gyermekgyógyászok is élvezhetik.

  Javaslattevő: Prof. dr. Paragh György
  Az Inzulinpumpa Munkacsoport elnökének Dr. Kocsis Győzőt javaslom megválasztani.

   

  Dr. Niederland Tamás

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Győr: 1981 óta a győri Petz Aladár Megyei Kórház Gyermekosztályának dolgozója. 1998 tól a Győr-Sopron megyei gyermekdiabetes Gondozó vezető főorvosa , 2000 tól a Gyermekgyógyászati Centrum csecsemőosztályának osztályvezető főorvosa, 2013 tól a Gyermek Intenzív Osztály osztályvezető főorvosa, centrum vezető helyettes. 2004 től a Nyugat magyarországi Gyermekinzulinpumpa Centrum vezetője . Inzulinpumpa továbbképzéseket kezdeményezett a régió gyermekosztályain dolgozó orvosok-nővérek részére 2008. márciusától.

   

  Dr. Taybani Zoltán

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Békéscsaba: 2002 óta a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Endokrinológia és Diabetológia profilú II. Belgyógyászati osztályán dolgozik.A belgyógyászati osztály inzulinpumpa-centrumként is funkcionál, így a pumpakezeléssel kapcsolatban nagy gyakorlatra tett szert. Fő érdeklődési területem a modern terápiák és technológiák (inzulinok, pumpakezelés, CGM, telemedicina stb.) alkalmazása a diabetesben.

  Javaslattevő: Dr. Borda Ferenc
  Gyimesi András tanította meg neki a pumpakezelés rejtelmeit, amit kitűnően elsajátított. Fiatal, ambiciózus, igen értelmes kolléga.

   

  Dr. Bakó Barnabás

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Miskolc, B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház II. Belgyógyászat: Társaságunk aktív tagja, továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, az inzulin pumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Bagosi Zoltán

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Zalaegerszeg: Társaságunk aktív tagja, továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, az inzulin pumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Földesi Irén

  Javaslattevő: Dr. Strényer Ferenc
  Szentes: Társaságunk aktív tagja, továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, az inzulin pumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Kis János

  Javaslattevő: Dr. Borda Ferenc
  Kautzky László mellett sajátította el a pumpakezelést, melyet magas színvonalon végez. Egy inzulinpumpásokat segítő alapítványban együtt tevékenykedünk, jól ismerem. Precíz, empatikus és kitűnő szakember.

   

  Dr. Sármán Beatrix

  Javaslattevő: Dr. Pusztai Péter
  Megközelítőleg 20 éve tagja a Magyar Diabetes Társaságnak. Hosszú évek óta folytat diabetológiai szakellátást és évek óta foglakozik inzulinpumpa kezeléssel. Jártassága van a diabeteses terhesek inzulinpumpa kezelésében is és jelenleg Ö a SE II.sz Belgyógyászati Klinika Pumpa Központjának vezetője.

  Javaslattevő: Dr. Nagy Géza
  Azon túl hogy az inzulinpumpa hazánkban történő megjelenése óta foglalkozik inzulin pumpa kezeléssel, egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a terhességi diabetes szenzor-augmentált inzulinpumpa kezelésében. 

  Javaslattevő: Dr. Balázsovics Judit Andrea
  Végzése óta dolgozik a SE. II. Belklinikáján, közel 20 éve foglalkozik diabetes mellitus kezeléssel. Endokrinológusként illetve diabetológusként rendszeresen ad elő mind hazai,mind külföldi rendezvényeken. PhD munkája is ezen témakörben külföldi tapasztalataira épülve jött létre. Szívügye a GDM és I.tip.diabeteszes nők terhességének segítése.

   

  Dr. Almássy Zsuzsanna

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Heim Pál Gyermekkórház, Budapest: Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, a Magyar mesterséges hasnyálmirigy projekt meghatározó tagja, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Balázsik Andrea

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Kiskunhalasi Semmelweis Kórház:  Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Brasnyó Pál

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Siófoki Kórház és Rendelőintézet: Továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, aktív résztvevője, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik a felnőtt inzulinpumpa kezelésben és szenzoros mérésben.

   

  Dr. Felszeghy Enikő

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika, Debrecen: Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

   

  Dr. Kántor Irén

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Jósa András Oktatókórház Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. Gyermekosztály: Gyermek inzulinpumpa centrum vezető, aki mind inzulinpumpa kezelésben, mind a szenzoros mérések terén kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik.

  Javaslattevő: Dr. Gaál Zsolt
  Gyermekgyógyász, endokrinológus - Nyíregyházi Centrum. Több mint 15 éve kezel inzulin pumpával gyermekeket. Kiemelkedő tapasztalata van a SAP, CGMS tekintetében, a bólus kalkulátor beállítása területén. A fentiek mellett a monogénes diabetesek tekintetében a legnagyobb tapasztalattal bíró gyermekgyógyász. 

   

  Dr. Török András

  Javaslattevő: Dr. Hocsi Mária
  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Miskolc: Továbbképzések, tudományos rendezvények előadója, aktív résztvevője, aki jelentős tapasztalattal rendelkezik az inzulinpumpa kezelésben és szenzoros mérésben.

   

  Dr. Hocsi Mária

  Javaslattevő: Lukácsné Kormos Etelka
  Hosszú évek óta együtt dolgozva a  főorvosnővel látom, hogy mindig képezi magát az inzulinpumpa kezelésben és a szenzoros mérésben. Tudását átadja a fiatal kollégáinak és a szakdolgozóknak. Nagyon sok előadást tart, pumpás képzéseken oktat. Nagy tudással és tapasztalattal végzi munkáját.

   

  Dr. Körner Anna

  Javaslattevő: Prof. dr. Soltész Gyula
  A SE I. sz. Gyermekklinikájának docense, az MTA doktora, az MDT vezetőségének tagja. Nemzetközileg is jegyzett diabetológus, a 2017. évi IDF kongresszus egyik „state of the art” prezentációjának meghívott előadója. Az egyik legismertebb és legnagyobb tapasztalattal rendelkező gyermek diabetológus és pumpa specialista. Számos referátumot tartott és intenzíven publikált a témában, a legfrissebb, idén megjelent gyermek diabétesz páciens edukációs kézikönyv pumpa fejezetének szerzője. Véleményem szerint feltétlenül ott a helye a pumpa munkacsoport vezetőségében.

   

  Dr. Petró Gizella

  Javaslattevő: Dr. Krajczár Péter
  Főorvosnő 1983 óta dolgozik a debreceni Kenézy Gyula Kórház és RI Belgyógyászati Osztályán. Az OEP 2007-ben szakrendelésünket Pumpacentrummá nyilvánította. 2008 óta A Megyei Diabétesz Szakrendelés Pumpa Központjának Ő a Vezető Főorvosa. Több mint 80 beteg pumpakezelésében vesz részt. Az inzulinpumpa kezelésben jelentős tapasztalattal rendelkezik.

  Javaslattevő: Dr. Szendrey István
  Dr. Petró Gizellát javaslom, aki a debreceni Kenézy Gyula Kórház Belgyógyászati Osztályának Főorvosa. 2008 óta a Megyei Diabétesz Szakrendelés Vezetője. Önállóan 81 pumpakezelt beteget gondoz 2 szakképzett pumpa nurse segítségével.
  Jelentős tapasztalattal rendelkezik a szenzor-kontrolált pumpakezelésben is.
  A diabéteszes terhesek inzulinpumpa kezelésében is nagy tapasztalata van.
  Rendszeresen részt vesz előadóként a 2-3 havonta megrendezésre kerülő, betegeknek szervezett pumpatalálkozókon.

   

  Dr. Luczay Andrea

  Javaslattevő: Dr. Kocsis Győző
  Semmelweis Egyetem I.sz. Gyermekgyógyászati Klinika:
  Kiemelkedő tapasztalattal rendelkező diabetológus-endokrinológus kolléganő az 1-es típusú diabétesz kezelésében, az új pumpa kezelési rendszerek és a CGM elkötelezett híve.
  Közismertem megalapozott tudása, empátiája sokakat inspirál.

   

  Dr. Hosszúfalusi Nóra

  Javaslattevő: Dr. Kocsis Győző
  Semmelweis Egyetem III.sz. Belgyógyászati Klinika:
  Kiemelkedő tapasztalattal rendelkező diabetológus-endokrinológus kolléganő az 1-es típusú diabétesz kezelésében, az új pumpa kezelési rendszerek és a CGM elkötelezett híve.
  Közismertem megalapozott tudása, empátiája sokakat inspirál.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények