Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Inzulinpumpa munkacsoport közleménye
  2016.12.19.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Inzulinpumpa

  Még a múlt évben  az MDT elnöke beadott az Egészségügyért Felelős Államitkársághoz egy a pumpamunkacsoport vezetősége  által kidolgozott  pumparendelési jogszabály módosítás iránti előterjesztést. A javaslatok  a hazai pumpahasználat korszerűsítését és  fejlesztését célozták.

  A közelmúltban a  döntés megszületett és a

  Magyar Közlöny 2016 évi 203. számában   82273 oldalán olvasható az új rendelet.

  Az új részeket kiemelve:

  "Kizárólag társadalombiztosítási támogatással rendelt inzulinpumpához 1. 18 év alatti betegek részére vagy a nappali tagozaton középiskolai vagy felsőfokú tanulmányokat folytató betegek számára a tanulmányok befejezéséig, de legfeljebb 24 éves korig rendelhető, ha a beteg 1. típusú diabetes mellitusban szenved 2. Közgyógyellátás jogcímen nem rendelhető ",

  valamint a munkahelyek rovat kiegészítéseként:

  Az R3. 18. számú mellékletében foglalt 2. táblázat a következő 10/a sorral egészül ki: (A 1 Intézmény neve) „10/a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermek-Diabetológiai Szakambulanciája, Szombathely”

   Vagyis: 18 éves életkor felett nappali tagozaton vagy felsőfokú tanulmányokat folytató cukorbeteg fiatal részére is felírható  18 év alattiakra érvényes támogatással pumpa.

  A Markusovszky Kórház ( Szombathely) Gyermekdiabetológiai szakambulancia pumpacentrummá vált.

   

  Dr. Kautzky László 

  pumpamunkacsoport

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények