Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Gyermekdiabetes Szekció Tudományos Ülésének megnyitója
  2016.10.07.MDT Gyermekdiabetes SzekcióHírkategória: Gyermekdiabetes
  Sok szeretettel köszöntöm az olvasót (aki reményeim szerint egyúttal a szekcióülés résztvevője is). Még élénken él emlékezetünkben a rendkívül sikeres és több szempontból felemelő soproni konferenciánk, és lám, immár Közép-Magyarországon vagyunk, egy évvel idősebben, tapasztaltabban(?), de mindenképp várakozással az elkövetkező két teljes nap programjára.
  Dr. Blatnitczky László a Gyermekdiabetes Szekció elnöke
  2016 évi ülésünknek egyik fontos eseménye lesz az új vezetőség megválasztása. A program gazdagsága évek óta már megszokott mértékű – mind tartalmában, mind zsúfoltságában. Talán zavaró, hogy kevés, rövid ideig tartó szünetekkel engedi „kilazulni” a hallgatóságot. Erre majd az esték lesznek alkalmasak! A munkacsoport megbeszélésen két kiemelkedő témával, problémával kell szembesülnünk.

  Egyrészt, úton-útfélen azt tapasztaljuk, hogy az elektronikus információáramlás gyorsabb, mint a verbális.
  Ezért egyre gyakrabban kerülünk olyan helyzetbe, hogy a beteg hamarább tud bizonyos dolgokról, mint a szakemberek. Ezek az információk pedig nem minden esetben szakszerűek. Hogyan tudjuk ezt a jelenséget oldani? Mit várunk el az elektronikus sajtóban informáló résztvevőktől (elsősorban cégektől)?

  Másrészt legalább ilyen fontos kérdés a szakdolgozók továbbképzése. Jelenleg csak a szekcióülések és a Diabetes Társaság különböző rendezvényei jelentik a fórumot, ahol új információt lehet szerezni, de a mindennapok rutinjának ismétlést célzó megtárgyalása és a munkában elvárható egységesítési törekvés nem feltétlenül érvényesül. Elég mindez? Hatékony mindez? Van más megoldás is? Remélem, hogy ezekre a kérdésekre is választ fogunk kapni. Örömmel nyugtáztam, hogy a szimpóziumok száma megnőtt.

  Így arányaiban nő a tematikus előadások száma – ez a képzésünket szolgálja. Ugyanakkor maradt idő a munkacsoportokban zajló szakmai élet tükrét jelentő beszámolókra is. Őszintén remélem, hogy a rövid szünetek, valamint az esti programok lehetőséget nyújtanak a személyes megbeszélésekre, tapasztalatok átadására és természetesen a már korábban beígért „ellazulásra”. Mindenkit buzdítok arra, hogy a közgyűlésen legalább olyan aktivitással vegyen részt, mint az egyes szekcióüléseken. Mindenki szavazata fontos lehet a vezetőség összetételének alakulásában. Ne feledjük, a szekció következő négy évének jövője az ő aktivitásuktól függ!

  E gondolatokkal kívánok minden résztvevőnek igen hasznos szakmai feltöltődést és kellemes időtöltést!

  Dr. Blatniczky László
  Tudományos bizottság elnöke

Vissza