Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Gyermekdiabetes Szekció Tudományos Ülésének megnyitója
  2016.10.07.MDT Gyermekdiabetes SzekcióHírkategória: Gyermekdiabetes
  Sok szeretettel köszöntöm az olvasót (aki reményeim szerint egyúttal a szekcióülés résztvevője is). Még élénken él emlékezetünkben a rendkívül sikeres és több szempontból felemelő soproni konferenciánk, és lám, immár Közép-Magyarországon vagyunk, egy évvel idősebben, tapasztaltabban(?), de mindenképp várakozással az elkövetkező két teljes nap programjára.
  Dr. Blatnitczky László a Gyermekdiabetes Szekció elnöke
  2016 évi ülésünknek egyik fontos eseménye lesz az új vezetőség megválasztása. A program gazdagsága évek óta már megszokott mértékű – mind tartalmában, mind zsúfoltságában. Talán zavaró, hogy kevés, rövid ideig tartó szünetekkel engedi „kilazulni” a hallgatóságot. Erre majd az esték lesznek alkalmasak! A munkacsoport megbeszélésen két kiemelkedő témával, problémával kell szembesülnünk.

  Egyrészt, úton-útfélen azt tapasztaljuk, hogy az elektronikus információáramlás gyorsabb, mint a verbális.
  Ezért egyre gyakrabban kerülünk olyan helyzetbe, hogy a beteg hamarább tud bizonyos dolgokról, mint a szakemberek. Ezek az információk pedig nem minden esetben szakszerűek. Hogyan tudjuk ezt a jelenséget oldani? Mit várunk el az elektronikus sajtóban informáló résztvevőktől (elsősorban cégektől)?

  Másrészt legalább ilyen fontos kérdés a szakdolgozók továbbképzése. Jelenleg csak a szekcióülések és a Diabetes Társaság különböző rendezvényei jelentik a fórumot, ahol új információt lehet szerezni, de a mindennapok rutinjának ismétlést célzó megtárgyalása és a munkában elvárható egységesítési törekvés nem feltétlenül érvényesül. Elég mindez? Hatékony mindez? Van más megoldás is? Remélem, hogy ezekre a kérdésekre is választ fogunk kapni. Örömmel nyugtáztam, hogy a szimpóziumok száma megnőtt.

  Így arányaiban nő a tematikus előadások száma – ez a képzésünket szolgálja. Ugyanakkor maradt idő a munkacsoportokban zajló szakmai élet tükrét jelentő beszámolókra is. Őszintén remélem, hogy a rövid szünetek, valamint az esti programok lehetőséget nyújtanak a személyes megbeszélésekre, tapasztalatok átadására és természetesen a már korábban beígért „ellazulásra”. Mindenkit buzdítok arra, hogy a közgyűlésen legalább olyan aktivitással vegyen részt, mint az egyes szekcióüléseken. Mindenki szavazata fontos lehet a vezetőség összetételének alakulásában. Ne feledjük, a szekció következő négy évének jövője az ő aktivitásuktól függ!

  E gondolatokkal kívánok minden résztvevőnek igen hasznos szakmai feltöltődést és kellemes időtöltést!

  Dr. Blatniczky László
  Tudományos bizottság elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények