Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Az Európai Unió által támogatott nemzetközi együttműködés a diabétesz kutatásban
  2008.12.08.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Általános
  European Research for a Healthier EuropeAz Európai Unió és az Európai Diabétesz Szövetség (EASD) kutatási alapítványa (EURADIA) 2004-ben munkaértekezletet hívott össze Brüsszelben, az Európai Parlamentben. A rendezvény (amelynek egyik előadója e sorok írója volt) részvevői (uniós parlamenti képviselők, páciens-szervezetek, az egészségipar és a diabétesz kutatás reprezentánsai) arról tanácskoztak, hogy nemzeti és uniós szinten miképpen lehetne jobban összehangolni a diabétesszel kapcsolatos kutatásokat és hogyan lehetne növelni az erre fordítható támogatásokat. A záródokumentum hangsúlyozta, hogy a diabétesz komplex, komplikált és több szervet érintő betegség és az eddiginél céltudatosabb és jobban koordinált kutatási stratégia szükséges a nemzeti és uniós források hatékonyabb kihasználása érdekében.

  Ezt követően az un 7. számú Kutatási Keretprogram (Framework Programme 7) számos a diabétesz kutatással kapcsolatos pályázatot támogatott sokmillió eurós összegekkel.

  Az egyik legújabb uniós támogatást élvező un. DIAMAP (www.diamap.eu) projekt célja az, hogy részletesen feltérképezze az egyes uniós országokban folyó diabetológiai kutatási aktivitást annak érdekében, hogy a közeljövőben meghirdetésre kerülő újabb uniós kutatási pályázatokon a cukorbetegséget kutató munkacsoportok nemzetközi összefogással minél jobb eséllyel indulhassanak.

  Dr. Soltész Gyula
  A 7. számú Kutatási Keretprogram (Health Research) Tanácsadó Testületének tagja

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.