Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
  • Új típusú inzulin pumpát mutattak be az ADA kongresszusán
    2008.07.21.MDTHírkategória: Általános
    Új típusú inzulin pumpát mutattak be az ADA kongresszusánA jelenleg Európában és hazánkban is használatos pumpákban a pumpa dugattyújától egy hosszabb-rövidebb (60-90 cm) műanyag infúziós szereléken keresztül jut el az inzulin a beadás helyére. Ennek az a hátránya, különösen a sokat mozgó kisgyermekeknél, hogy a szerelék bármibe beleakadhat, a kanül kimozdul a helyéről és nem jut a szervezetbe inzulin. A folyamatos bőralatti infúzió elvén működő pumpakezelésnél ez hamar veszélybe sodorhatja a beteget, hiszen nincs a bőr alatti szövetekben tartalék, „depó”, mint a hagyományos fecskendős vagy pen-es kezelésnél.

    Az Amerikai Diabetes Társaság idei kongresszusán (San Francisco, 2008. június 6-10.) bemutatták azt az amerikai fejlesztésű és ott már forgalomban lévő készüléket, ami kiküszöböli az infúziós szerelék használatát. A kb. hosszában kettévágott tyúktojásnyi méretű és kagyló alakú szerkezet bárhol a bőrre ragasztható és magában foglalja az inzulin tartályt, az infúziós motort és az elektronikát valamint az automata kanül-belövő készüléket. Infúziós szerelék nincs, az inzulin közvetlenül a felragasztott pumpa alatti bőr alá kerül. A bázis és bólus adag beállítása (és a bólus beadása) távvezérléssel történik. A mintegy mobiltelefon méretű távirányitó egyben vércukormérő készülék is. A pumpát fürdéskor sem kell levenni. Háromnaponként eltávolítandó és egy új készülékre cserélendő. A gyártó számításai szerint - mivel maga az „eldobható készülék” ára csak töredéke a hagyományos pumpákénak és szerelék költség sincs - négy éves távlatban a költségek hasonlóak lehetnek (a betegbiztosító hozzájárulásától függően) a hagyományos pumpákéhoz.

    Dr. Soltész Gyula

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer-Ingelheim Kft. pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer-Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények