Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Módosításra került a 'korbácsrendelet' - hivatalos közlemény és új Kormányrendelet
  2008.06.25. | MDT | Hírkategória: Általános
  Megjelent a "minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló 17/2007. Kormányrendelet" módosítása a 2008. június 24-i Magyar Közlönyben (92. sz.)  A rendelet szövege megtalálható a Kapcsolódó dokumentumban.

  Az Egészségügyi Minisztérium közleményt adott ki a rendelet módosításával kapcsolatban:

  "Az elmúlt hónapban történt szakmai egyeztetések eredményeképpen a minőségi és hatékony gyógyszerrendelés ösztönzéséről szóló kormányrendelet módosul. A tárcának továbbra is kitűzött célja annak a törvényalkotói szándéknak a következetes érvényre juttatása, hogy társadalombiztosítási támogatással a betegek számára a legkisebb anyagi terhet jelentő, hatásos gyógyszert rendeljék. Változatlanul lehetősége van az orvosnak, hogy szakmai indokok alapján ettől eltérjen, de ezt az eltérést a betegdokumentációban rögzíteni kell. A beteg szintén kérheti az eddig szokásos gyógyszerének rendelését az olcsóbb készítmény helyett, amennyiben vállalja a magasabb térítési díj megfizetését, amit aláírásával igazol. A módosítás olyan monitoring-rendszert határoz meg, amely a betegellátás színvonalának javítását, az orvosi gyógyszerfelírási gyakorlat értékelését, összehasonlítását kíséri figyelemmel.

  2007. júniusától folyamatos tájékoztatást kapnak az orvosok és az egészségügyi intézmények a rendelési gyakorlatukról, azaz, hogy mely esetekben és milyen mértékben mutatható ki eltérés az országos átlagtól. 2008. július 1-jétől tételes helyszíni ellenőrzést vezet be a rendelet, amennyiben az orvos három hónapon keresztül több mint 50%-kal eltér az országos átlagtól.

  2008. június 23., EüM Sajtóiroda"

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények