Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Túra az egészségért - nem csak diabéteszeseknek május 24-én, szombaton Zalaegerszegen
  2008.05.18.Diabetes újságHírkategória: Általános
  Mindig nagy örömmel számolunk be cukorbetegklubok, -egyesületek rendezvényeiről, programjairól. A testmozgás fontosságát is számtalan esetben hangsúlyoztuk már. A két aktivitás összekapcsolásából született az ötlet, hogy rendezvénysorozatot hirdetünk, s az idei év kiemelt témája a természetjárás, kirándulás, túra lesz.

  A program lényege: mozogjunk többet, s közben legyünk együtt többet! Így lehetőségünk lesz jobban megismerni egymást, miközben jobban megismerhetjük környezetünk értékeit is. A túrákat két távon tartjuk meg, egy kényelmesebb, rövidebb séta, illetve egy hosszabb kirándulás keretében, így mindenki saját fizikai, felkészültségi állapotának megfelelőt választhat.

  A következő túra időpontja 2008. május 24., szombat, helyszíne Zalaegerszeg
  Gyülekezés az Apáczai ÁMK tornatermében (Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.) 10 órától, ahol vércukor- és vérnyomásmérés, neuropátiás lábvizsgálat, valamint támogatóink kóstolóval és vásárlási lehetőséggel egybekötött kiállítása várja az érdeklődőket.

  A hosszabb túra 5,65 kilométer távú, 120 méter szintkülönbséggel, útvonala: Apáczai ÁMK – kerékpárút – erdészház – régi szánkópálya – TV-torony – Panoráma út – Azáleás völgy – Erdőgyöngye – Apáczai ÁMK. Indulás 11 órakor, túravezetőkkel.
  A rövidebb kirándulás 4,2 kilométer távú, 50 méter szintkülönbséggel, útvonala: Apáczai ÁMK – kerékpárút – Erdőgyöngye – Aranyoslapi forrás – Hosszú Jánka – Apáczai ÁMK. Indulás 11 óra 15 perckor, túravezetőkkel.
  Minden résztvevőnek „befutó” csomag!

  A túrákra várjuk családok, baráti társaságok, egyesületek, természetet kedvelők jelentkezését! Minden érdeklődőt – cukorbetegeket és egészségeseket egyaránt – sok szeretettel várunk!

  A pontos és megfelelő szervezés érdekében kérjük, hogy részvételi szándékukat előzetesen jelezni legyenek szívesek:
  Szalai Gáborné (helyi szervező): tel.: 06-70-947-2269, e-mail: diabzsu@gmail.com vagy Béki János: tel.: 06-20-978-6834, e-mail: diabetestura@tudomany-kiado.hu

  Szép tájakon, jó társaságban – Fotópályázat
  A programsorozat kapcsán pályázatot hirdetünk: hozza el fényképezőgépét és készítsen felvételeket a túra alatt! Minden fényképet közzéteszünk a hamarosan induló honlapon, a legjobb képeket pedig a Diabetes lapban is megjelentetjük. A képekre olvasóink, a honlap látogatói szavazhatnak, s a legtöbb szavazatot kapott képek készítői jutalomban részesülnek!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények