Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Általános
 • Sikeresen lezajlott a Magyar Diabetes Társaság Közgyűlése
  2008.04.19. | MDT | Hírkategória: Általános
  Sikeresen lezajlott a Magyar Diabetes Társaság Közgyűlése. A Közgyűlés szokásosan a főtitkári beszámolóval, és az előző év eseményeinek összefoglalásával kezdődött. Az előző beszámoló óta eltelt egy év eseményekben gazdag volt, számos rendezvény zajlott, munkabizottságok alakultak, az MDT elindította kockázat alapú szűrési programját a kettes típusú diabetes és előállapotainak felderítésére. Sikeres konszenzus konferenciákat tudhat maga mögött a Társaság és a nemzetközi aktivitásban sem volt hiány. Az MDT pályázatainak bemutatása és értékelése után a főtitkári beszámolót a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta.

  Az első napirendi pontban a Közgyűlés két munkacsoport újjá illetve megalakulását fogadta el, sikeresen megalakult a Diabéteszes Terhességgel foglalkozó Munkacsoport és a Diabetes Genetikai Munkacsoport. Ezt követően Blatniczky László pénztárosi beszámolóját fogadták el a jelenlévők.
  Ezután a Számvizsgáló Bizottság, az Oktatási, Minősítő és Koordinációs Bizottság, majd a Diabetologia Hungarica és a diabet.hu főszerkesztőinek beszámolóira került sor.

  Átadták a Diabetologia Hungarica legjobb közlemény és legjobb ifjúsági közlemény díját, melyet dr. Cseh Károly és dr. Molnár Szilva és munkacsoportja vehetett át.

  Továbbá megtörtént a vezetőségválasztási szavazás és módosításra került az alapszabály. A vezetőségválasztás eredményéről hamarosan újabb hírt publikálunk.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények