Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Magyar Diabetes Társaság tiszteletbeli tagjává választotta Dr. Orbán Tihamért és Dr. Rácz Olivért
  2008.04.18.MDTHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság 2008. április 18-án XIX. Kongresszusán megválasztotta tiszteletbeli tagjait.

  Az MDT tiszteletbeli tagjának választotta dr. Orbán Tihamért, a Joslin Diabetes Center kutatóját, oktatóját. Munkacsoportjával számos nagy jelentőségű cikket publikált, elismert szaktekintélye az 1-es típusú diabetes prevenciójának. Előadásában az 1-es típusú diabetes immunhátterének befolyásolásával foglalkozott, ismertette a felmerülő prevenciós, intervenciós stratégiákat.

  Az MDT tiszteletbeli tagja lett dr. Rácz Olivér is, a kassai Safarik Egyetem kórélettani tanszékének vezetője. Az antioxidáns rendszerekkel a diabetes labor diagnosztikájával foglalkozott a legtöbbet, kiemelkedő szerepe volt a HbA1C meghatározások szlovákiai és régióbeli bevezetésében. Előadásában a HbA1C meghatározások aktuális standardizálásával foglalkozott.

  Mindkét tiszteletbeli tag örömmel fogadta el az MDT tiszteletbeli tagjának díját, és így tovább öregbítik a magyar diabetológia hírnevét, itthon és külföldön egyaránt.

  Az összefoglaló teljes szövegét a Kapcsolódó dokumentumra kattintva olvashatja el!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények