Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Felhívás cukorbeteg civil szervezetek részére
  2008.03.16.MDTHírkategória: Általános
  A korábban kiadott felhívástól eltérően a MDT vezetősége úgy határozott, hogy a Kongresszus programjában szereplő Civil fórum programját az alábbiak szerint megváltoztatja. Ennek oka elsősorban az volt, hogy az idő rövid ahhoz, hogy minden szervezet szóban bemutatkozzon, ezért, inkább szervezett keretek között szeretnénk beszélgetni a cukorbeteg egyesületek, klubok, alapítványok és a MACOSZ jelenlegi helyzetéről és a jövő lehetőségeiről. Emellett a poszter szekcióban lehetőséget kívánunk nyújtani minden szervezetnek, akik megtisztelik részvételükkel a MDT XIX. Kongresszusát, hogy egy 90x130cm-es álló téglalap alakú poszteren bemutatkozhassanak.

  A CIVIL FÓRUM PROGRAMJA
  Üléselnök:
  Dr. Vándorfi Győző

  Program:
  Előadó:
  Koltai Tünde, a Nemzeti egészségügyi Tanács képviselője: „A betegszervezetek helye és szerepe mai egészségügyi ellátásban”
  Felkért hozzászóló:
  Kincses János, a MACOSZ elnöke: „A MACOSZ jövője, együttműködés a MACOSZ-on kívüli páciens szervezetekkel”
  Guti Péter, a Tudomány Kiadó ügyvezetője, a Diabetes és Hypertonia újságok kiadója: „Páciens újságok és On-line felületek szerepe a tájékoztatásban”

  A kongresszus ideje alatt a poszter szekcióban a jelenlévő civil szervezetek, vagy tevékenységükhöz kapcsolódó közhasznú szervezetek részére bemutatkozási lehetőséget biztosítunk!

  Kérjük, március 31-ig jelezzék szándékukat Prof. dr. Barkai Lászlónak a betegszervezetek@diabet.hu e-mail címen. Kérjük, mellékeljenek egy rövid
  (max. 1 A/4 oldalnyi szöveg, esetleg 1-2 fénykép) bemutatkozó anyagot a szervezetről, mely megjelentetésre kerül az MDT Web-rendszer Betegtájékoztató oldalán is.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények