Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Ma reggel 08.30-kor megkezdődött az MDT Háziorvosi munkacsoportjának 'Aktuális kérdések és válaszok a diabetológiából' című továbbképző rendezvényének 2. napja
  2016.09.03.Dr. Rosta LászlóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről
  A gyönyörű napsütéses idő ellenére továbbra is jelentős számú érdeklődő családorvos jelenlétében először dr. Tabák Ádám tanár úrtól kaptunk áttekintést a vércukor önellenőrzés elméleti és gyakorlati hátteréről és az újabb viszgálati eredményekről, melyek alapján a modern vérckormérők - mint pédául a D-Cont Nemere -már alkalmasak rendszeres vércukormérés mellett a HbA1c érték és a hypoglycaemia kockázat becslésére.

  Tegnap Gaál Zsolt főorvos úr egy hozzászólásában tréfásan megjegyezte, hogy pályája kezdetén azt szerette meg diabetológiában, hogy egyszerűnek tűnt, hiszen alapvetően akkoriban csak két fő típusa volt ismert és a klasszifikáció nem volt túl komplikált. Mint dr. Jermendy György professzor úrtól megtudtuk ez ma már messze nem így van, és rendkívül szemléletesen ismertette a double diabétesz klasszifikációs és fenotipizálási problémáit, az ezzel kapcsolatos hazai és nemzetközi vizsgálati eredményeket, új irányvonalakat.

  Dr. Rosta László

  A szekció utolsó előadásában dr. Kempler Péter professzor úr útmutatást adott a „Mit adjunk metformin után?" dilemmát illetően, majd részletesebben érintette a DPP-4 gátlók előnyeit a kombinációs terápiában.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.