Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Ma reggel 08.30-kor megkezdődött az MDT Háziorvosi munkacsoportjának 'Aktuális kérdések és válaszok a diabetológiából' című továbbképző rendezvényének 2. napja
  2016.09.03.Dr. Rosta LászlóHírkategória: Tudósítás rendezvényekről
  A gyönyörű napsütéses idő ellenére továbbra is jelentős számú érdeklődő családorvos jelenlétében először dr. Tabák Ádám tanár úrtól kaptunk áttekintést a vércukor önellenőrzés elméleti és gyakorlati hátteréről és az újabb viszgálati eredményekről, melyek alapján a modern vérckormérők - mint pédául a D-Cont Nemere -már alkalmasak rendszeres vércukormérés mellett a HbA1c érték és a hypoglycaemia kockázat becslésére.

  Tegnap Gaál Zsolt főorvos úr egy hozzászólásában tréfásan megjegyezte, hogy pályája kezdetén azt szerette meg diabetológiában, hogy egyszerűnek tűnt, hiszen alapvetően akkoriban csak két fő típusa volt ismert és a klasszifikáció nem volt túl komplikált. Mint dr. Jermendy György professzor úrtól megtudtuk ez ma már messze nem így van, és rendkívül szemléletesen ismertette a double diabétesz klasszifikációs és fenotipizálási problémáit, az ezzel kapcsolatos hazai és nemzetközi vizsgálati eredményeket, új irányvonalakat.

  Dr. Rosta László

  A szekció utolsó előadásában dr. Kempler Péter professzor úr útmutatást adott a „Mit adjunk metformin után?" dilemmát illetően, majd részletesebben érintette a DPP-4 gátlók előnyeit a kombinációs terápiában.

Vissza