Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Edukációs munkacsoport és Metabolikus munkacsoport beszámoló
  2016.05.02.MDT HírmondóHírkategória: Edukáció
  Az Edukációs munkacsoport 2011. április 16-án, a Háziorvosi munkacsoporttal egy időben alakult meg, „testvérszervezetünknek” tekintjük, hiszen a betegok-tatás alapjai a háziorvosi ellátás során kezdődnek, és a 2-es típusú cukorbetegek gondozása főként itt történik. A munkacsoport a Sanofi támogatásával elkészítette az MDT „Teljes élet cukorbetegen” című edukációs kiadványát. Az anyag szabadon letölthető a Honlap betegoldaláról. Nagyra értékeljük a Lilly „edukációs térképes” segédanyagát és a Sanofi GPS programját, hiszenmindkettő segíti az edukátorok mindennapos tevékenységét.

  A sikeres képzést követően – a szakápolók és saját tapasztalataink is azt mutatják – 1%-os HbA1c csökkenést lehet elérni. Az utóbbi években megélénkült az érdeklődés a gyógyszergyártók és forgalmazók körében az edukációs tevékenység iránt, ez a tendencia tovább segítheti az eredményes beteggondozást. A nyíregyházi munkacsoport aktív munkáját jelzi az Edukációs stratégiák és módszerek – továbbképzés sorozat, amely hagyományt teremtett: 2012. november 10–11. Tiszafüred, 2013. március 22–23. Bánk, 2013. szeptember 13–14. Siófok volt a továbbképzések helyszíne. A nagy sikerre tekintettel, részben új tartalommal folytatódott a sorozat 2014-ben, 2015-ben és ebben az évben is.

  Az Edukációs munkacsoport tagjai és vezető diabetológu-sok együttműködése révén elkészült az MDT cégfüggetlen, 60 perces oktatófilmje. Az elkészült film a Honlapon látható. Kedvező fogadtatásban részesült a páciensedukáció technikai feltételeinek javítására kiírt pályázat, 21 szakellátóhely összesen 10 millió forint támogatást kapott. A Metabolikus munkacsoport vezetője, Halmos Tamás a témakörben több helyen tartott előadást: Budapest Diabétesz Szimpózium, Szeged, XXIII. MDT-kongresszus, Kecskemét, Pécs. A munkacsoport szorosabb együttműködést tervez a Háziorvosi Munkacsoporttal, különösen a diabetesprevenció és a prediabetes kutatása területén.

  Dr. Hidvégi Tibor

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és az Boehringer Ingelheim pályázata az MDT CSOM XIX. továbbképző rendezvényén történő részvétel támogatására

Pályázni lehet a kongresszusi költség egészére (regisztráció, szállás), vagy pedig résztámogatásra. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy a pályázó teljes- vagy résztámogatásra pályázik.

Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények