Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Edukációs munkacsoport és Metabolikus munkacsoport beszámoló
  2016.05.02.MDT HírmondóHírkategória: Edukáció
  Az Edukációs munkacsoport 2011. április 16-án, a Háziorvosi munkacsoporttal egy időben alakult meg, „testvérszervezetünknek” tekintjük, hiszen a betegok-tatás alapjai a háziorvosi ellátás során kezdődnek, és a 2-es típusú cukorbetegek gondozása főként itt történik. A munkacsoport a Sanofi támogatásával elkészítette az MDT „Teljes élet cukorbetegen” című edukációs kiadványát. Az anyag szabadon letölthető a Honlap betegoldaláról. Nagyra értékeljük a Lilly „edukációs térképes” segédanyagát és a Sanofi GPS programját, hiszenmindkettő segíti az edukátorok mindennapos tevékenységét.

  A sikeres képzést követően – a szakápolók és saját tapasztalataink is azt mutatják – 1%-os HbA1c csökkenést lehet elérni. Az utóbbi években megélénkült az érdeklődés a gyógyszergyártók és forgalmazók körében az edukációs tevékenység iránt, ez a tendencia tovább segítheti az eredményes beteggondozást. A nyíregyházi munkacsoport aktív munkáját jelzi az Edukációs stratégiák és módszerek – továbbképzés sorozat, amely hagyományt teremtett: 2012. november 10–11. Tiszafüred, 2013. március 22–23. Bánk, 2013. szeptember 13–14. Siófok volt a továbbképzések helyszíne. A nagy sikerre tekintettel, részben új tartalommal folytatódott a sorozat 2014-ben, 2015-ben és ebben az évben is.

  Az Edukációs munkacsoport tagjai és vezető diabetológu-sok együttműködése révén elkészült az MDT cégfüggetlen, 60 perces oktatófilmje. Az elkészült film a Honlapon látható. Kedvező fogadtatásban részesült a páciensedukáció technikai feltételeinek javítására kiírt pályázat, 21 szakellátóhely összesen 10 millió forint támogatást kapott. A Metabolikus munkacsoport vezetője, Halmos Tamás a témakörben több helyen tartott előadást: Budapest Diabétesz Szimpózium, Szeged, XXIII. MDT-kongresszus, Kecskemét, Pécs. A munkacsoport szorosabb együttműködést tervez a Háziorvosi Munkacsoporttal, különösen a diabetesprevenció és a prediabetes kutatása területén.

  Dr. Hidvégi Tibor

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza