Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Átadták az idei év Tudományos díjait az Magyar Diabetes Társaság XXIV. Kongresszusán
  2016.04.29.MDT HírmondóHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság ünnepi plenáris ülésén adták át a Magyar Diabetes Társaság tudományos díjait. A kitüntetéseket prof. dr. Barkai László, az MDT elnöke és dr. Hidvégi Tibor, az MDT főtitkára adta át.

  A Magyar Imre-emlékérmet a Társaság vezetősége azoknak az MDT-tagoknak ítéli oda, akik tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a társaság szakmai, szervezeti életének fejlődéséhez. A díjat 1986-ban alapította a Magyar Diabetes Társaság. A Magyar Imre-emlékérmet és díjat dr. Körner Anna, az MTA doktora és dr. Tabák Gy. Ádám kapta.

  A Hetényi Géza-pályadíjat pályázat alapján a Társaság vezetősége annak a személynek, vagy munkacsoportnak ítéli oda, aki(k) a legtöbbet tett(ék) a diabeteskutatás terén és kiemelkedő mértékben járult(ak) hozzá a hazai diabetes kutatás nemzetközi elismertségének növeléséhez. Pályázata alapján a pályadíjat és emlékérmet idén dr. Putz Zsuzsanna vehette át.

  A társaság viszonylag újonnan alapított díjai közé tartozó Pro Aegrotis díj a diabetesgondozás terén végzett kiemelkedő munka elismerését szolgálja, idén dr. Pátkay József és dr. Soós Andrea részesült benne.

  A 77 Elektronika Kft. kezdeményezésére 2014-től a Magyar Diabetes Társaság évente meghirdeti az Év Fiatal Diabetológusa Díjat. Az elismerést idén dr. Lukács Krisztina részére adta dr. Bibok György orvosigazgató adta át. 

  A Kiváló Diabetes-edukátor Díjat a Magyar Diabetes Társaság Vezetősége a páciensoktatás terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként hozta létre, Fekete Lászlóné és Szabó Gabriella vehette át.

  Az MDT és a Sanofi közös alapítású, legjobb magyar és idegen nyelvű közleményéért járó díját a Sanofi orvosigazgatója, dr. Erős László adta át. A jelentős számú, magas színvonalú munka miatt idén kategóriánként két díj kiadásáról döntöttek. A magyar nyelvű közleményért járó díjat prof. dr. Gerő László és dr. Körei Anna Erzsébet, az idegen nyelvű közleményért járó díjat dr. Zóka András és dr. Horváth Viktor József nyerte el.

  A Diabetologia Hungarica 2015. évi legjobb fiatal első szerzős közleményének járó díját Guti Péter, a Tudomány Kiadó ügyvezetője adta át, amelyet dr. Oláh Roland és mtsai: A „8%-os rendelet” tanulságai és utóhatása 2-es típusú diabetesben, szakrendelésünk gondozási anyaga alapján című munkája kapta (a díjat az első szerző távollétében prof. dr. Winkler Gábor társszerző vette át). A Diabetologia Hungarica 2015. évi legjobb első szerzős közleményének járó díját dr. Lukács Andrea és mtsai: 1-es típusú cukorbeteg fiatalok egészséggel összefüggő életminőségének hosszmetszeti vizsgálata című munkájáért kapta. Ezt követően került sor az MDT Platina, Gyémánt és Arany fokozatú támogatói oklevelek átadására.

  A díjátadó végén prof. dr. Kempler Péter, az MDT soron következő elnöke vette át a szót. Az 1984-ben alapított Pro Dia betologia Díjat a Magyar DiabetesTársaság vezetősége azoknak a társasági tagoknak ítéli oda, akik szakmai tevékenységükkel, életpályájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá a hazai diabetológia fejlődéséhez. Pro Diabetologiadíjat és emlékérmet vehetett át prof. dr. Barkai László, aki az MDT főtitkáraként 4 évig, elnökhelyettesként 5 évig, majd elnökként 4 évig és dr. Hidvégi Tibor, aki főtitkárként 8 évig segítette a társaság munkáját.

  Gratulálunk!

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.