Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elkezdődött a Magyar Diabetes Társaság XXIV. Kongresszusa
  2016.04.28.MDT HírmondóHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság vezetősége nevében üdvözlöm a résztvevőket Debrecenben, társaságunk XXIV. kongreszszusán.Országos kongresszusaink évről évre a hazai diabetológia első számú szakmaitudományos rendezvényei, amelyek kiválóan szolgálják a legújabb tudományos eredmények átadását, a kollegiális eszmecserét és diszkussziót. Az idei kongresszusunk otthona Debrecen, a helyi szervezők – Balogh Zoltán docens úr és Petró Gizella főorvos asszony – az Egyetem Belgyógyászati Intézetének, illetve a Kenézy Kórház diabetesmunkacsoportjának munkatársai, akiknek ezúton elsőként szeretném megköszönni azt a sok munkát, ami nélkül most nem lehetnénk itt a „cívis városban”.

  A diabetológia előzményei régre nyúlnak vissza Debrecenben. Asztalos Miklós tanár úr a debreceni női klinikán már évtizedekkel ezelőtt leírta a cukorbeteg terhesek korszerű gondozásának szükségességét, a prekoncepcionális gondozás ma is maradéktalanul helytálló gondolatmenetét, és elsőként szervezett a városban MDT kongresszust. A későbbi években a Belgyógyászati Klinika, majd Intézet munkatársai Udvardy Miklós és Paragh György professzorok vezetésével kiemelt területként kezelték a cukorbetegség és szövődményeinek szakellátását, a Kenézy Kórház munkatársai Neuwirth Gyula főorvos úr irányításával pedig központi szerepet játszottak a város és a megye betegellátásának fejlesztésében. A Magyar Diabetes Társaság nevében köszönetünket fejezem ki munkásságukért.

  Az idei kongresszusunk programja méltó a korábbi évek színvonalához. Nagyszámú, kiváló minőségű bejelentett elő-adást hallgathatunk meg, és a legújabb terápiás lehetőségek tárházával ismerkedhetünk meg a céges szimpóziumaink során. Számos kiállító mutatkozik be a rendezvényen, és ezen túlmenően nagynevű hazai és nemzetközi szakemberek előadásait hallgathatjuk meg. Átadjuk a hazai legmagasabb szintű elismeréseket, valamint az MDT egyetlen nemzetközi díját, a Somogyi Awardot is. Fontos esemény, hogy társaságunk alapszabálya értelmében közgyűlésünkön meghallgathatjuk vezetőink beszámolóit és megújítjuk vezetőségünket. Kérem a tagságot, minél nagyobb számban vegyünk részt ezen a fontos eseményen! A Magyar Diabetes Társaság nevében kiváló szakmai eszmecserét és társasági programokat kívánok minden résztvevőnek Debrecenben!

  Prof. Dr. Barkai László
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.