Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Sajtótájékoztató az Egészség Világnapja alkalmából
  2016.04.10.MDT Web - szerkesztőségHírkategória: Általános
  2016. április 7-én minden évben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az „Egészség Világnapja" keretében felhívja a figyelmet Földünk népességének egészségét veszélyeztető betegségekre és veszélyekre.
  Fotó: Botár Gergely
  Ez évben az „Egészség Világnapja" keretében sajtótájékoztatót szervezett a WHO irodavezetője, Dr. Pusztai Zsófia az EMMI Államtitkárságán. A résztvevők Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Pusztai Zsófia és Prof Dr. Barkai László, Társaságunk elnöke voltak.

  A tájékoztatón a nemzetközi és hazai epidemiologiai adatok mellett a diabétesz prevenció népegészségügyi jelentőségéről, a háziorvosi ellátás feladatairól és a betegség kezelésének lehetőségeiről számoltak be.

  Barkai elnök úr hangsúlyozta, az elhízás megelőzése és az egészséges életmód térnyerése nélkül nem lehet sikeres a cukorbetegség terápiája, amint a Magyar Diabetes Társaság 2011-ben megalkotott Nemzeti Diabétesz Programja is tartalmazza.

  Dr. Hidvégi Tibor PhD
  főtitkár

  Kapcsolódó dokumentumok(2)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.