Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Magyar Diabetes Társaság 2015. évi pályázati kiírása a doktori iskolákban történő diabetológiai témájú kutatások támogatására
  2015.07.16.MDTHírkategória: Általános
  A Magyar Diabetes Társaság tevékenységi körének és küldetési nyilatkozatának értelmében kiemelten támogatja a hazai kutatómunkát a diabetológia területén. Ennek érdekében 2015. évben pályázatot hirdet a doktori iskolákban történő diabetológiai kutatások támogatására. A pályázat céljára összesen 30 millió forint áll rendelkezésre, mely klinikai, experimentális, epidemiológiai vagy egyéb diabetológiai tárgyú, hazánkban végzett tudományos tevékenység támogatására szolgál.

  Pályázatot az MDT azon tagjai nyújthatnak be, akik legalább 3 éve tagjai a Társaságnak, nincs tagdíjelmaradásuk, diabetológiai témában az Országos Doktori Tanács honlapján akkreditált PhD kutatás téma- vagy programvezetői, rendelkeznek doktorandusz hallgatóval és a kutatómunkát non-profit egészségügyi intézményben közalkalmazottként végzik. Dokumentált (ODT honlapon) PhD fokozatot szerzett témavezetés előnyt jelent. A kutatómunkában részt vevő további közreműködők esetében az MDT tagság nem feltétel. A pályázó a pályázatot benyújthatja egészségügyi intézmény közalkalmazottjaként, ill. egészségügyi célú közhasznú alapítvány képviselőjeként. Egy pályázat esetében a megpályázható összeg maximálisan 5 millió forint. A sikeres pályázóknak a pályázat témaköréhez kapcsolódó publikációk esetében fel kell tüntetniük a Magyar Diabetes Társaságot, mint támogatót.

  A pályázat beérkezésének határideje: 2015. szeptember 30.

  A pályázatot elektronikus úton az MDT elnökének címezve kell beküldeni a bato.korhig@bazmkorhaz.hu címre.

  A pályázatot az MDT vezetősége által kijelölt ad hoc bizottság bírálja el.

  Dr. Hidvégi Tibor PhD
  az MDT főtitkára

  További részletek a kapcsolódó dokumentumok alatt.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.