Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Társasági hírek


Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
 • Új finanszírozási protokoll 2-es típusú cukorbetegségben - OEP válasz az MDT elnökének - Egyelőre változatlan gyógyszerfelírási rend
  2016.02.24. | MDT Web-szerkesztőség | Hírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Mint arról már korábban hírt adtunk a Magyar Közlöny 2015. évi 210. számában 2015.12.30.-án megjelent az 59/2015. (XII. 30.) EMMI rendelet 37 mellékleteként „A szénhidrát-anyagcsere rendezése 2-es típusú cukorbetegségben nem terhes felnőttekben” finanszírozási protokoll. 

  Mivel ezzel egyidejűleg a gyógyszerfelírásról rendelkező 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletet nem változott és fenti két rendelet jelenleg nincs összhangban, ezért az MDT elnöke levélben fordult az az OEP-hez magyarázatot kérve arra, hogy ebben a helyzetben változott-e a mindennapi gyógyszerfelírás gyakorlata. Az OEP részéről Bidló Judit Ártámogatási Főosztályvezető adott hivatalos választ az Elnök Úrnak. A válasz teljes szövege a mellékletben olvasható. Ennek a lényege az, hogy idézem „gyógyszerrendelésnél az Eü pontban foglalt rendelkezések irányadóak” tehát egyelőre változatlan a korábbi felírási rend. Arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztérium tervezi-e a közeljövőben az Eü pontokról rendelkező 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosítását, és ha igen ez mikorra várható, az OEP jelenleg nem tudott felvilágosítást adni.

  A új finanszírozási protokoll 2016 január eleje óta hozzáférhető honlapunkon ide kattintva megtekinthetik 31/2010. (V. 13.) EüM rendelet 34. mellékleteként.
  vagy az alábbi linken is elérhetik 
  http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=131312.317640  

  Diabetológiai finanszírozási eljárásrenddel kapcsolatos állásfoglalás megtekinthető a kapcsolt dokumentum alatt!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények