Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Új finanszírozási protokoll 2-es típusú cukorbetegségben - OEP válasz az MDT elnökének - Egyelőre változatlan gyógyszerfelírási rend
  2016.02.24.MDT Web-szerkesztőségHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  Mint arról már korábban hírt adtunk a Magyar Közlöny 2015. évi 210. számában 2015.12.30.-án megjelent az 59/2015. (XII. 30.) EMMI rendelet 37 mellékleteként „A szénhidrát-anyagcsere rendezése 2-es típusú cukorbetegségben nem terhes felnőttekben” finanszírozási protokoll. 

  Mivel ezzel egyidejűleg a gyógyszerfelírásról rendelkező 32/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletet nem változott és fenti két rendelet jelenleg nincs összhangban, ezért az MDT elnöke levélben fordult az az OEP-hez magyarázatot kérve arra, hogy ebben a helyzetben változott-e a mindennapi gyógyszerfelírás gyakorlata. Az OEP részéről Bidló Judit Ártámogatási Főosztályvezető adott hivatalos választ az Elnök Úrnak. A válasz teljes szövege a mellékletben olvasható. Ennek a lényege az, hogy idézem „gyógyszerrendelésnél az Eü pontban foglalt rendelkezések irányadóak” tehát egyelőre változatlan a korábbi felírási rend. Arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztérium tervezi-e a közeljövőben az Eü pontokról rendelkező 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet módosítását, és ha igen ez mikorra várható, az OEP jelenleg nem tudott felvilágosítást adni.

  A új finanszírozási protokoll 2016 január eleje óta hozzáférhető honlapunkon ide kattintva megtekinthetik 31/2010. (V. 13.) EüM rendelet 34. mellékleteként.
  vagy az alábbi linken is elérhetik 
  http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=131312.317640  

  Diabetológiai finanszírozási eljárásrenddel kapcsolatos állásfoglalás megtekinthető a kapcsolt dokumentum alatt!

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.