Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A pumpa munkacsoport jogszabály módosítási javaslata
  2015.12.15.MDT Inzulinpumpa MunkacsoportHírkategória: Inzulinpumpa
  A májusi XXIII. MDT kongresszuson rendezett Pumpa Fórumon számos aktuális kérdés vetődött fel. Ezek alapján Körner Anna, Blatniczky László, Kis János Tibor és Kautzky László szerzőségével a munkacsoport az Egészségüggyel foglalkozó Államtitkárság részére - Prof. Barkai László elnök úr kísérőlevelével és ajánlásával - egy részletes jogszabály módosítási tervezetet küldött el.
  Ebben vázolták az európai pumpakezelés jelenlegi helyzetét és hosszú távú jelentőségét és előnyeit, összehasonlítva a hazai helyzettel. Kiemelve, hogy hazánk Európában az utolsó helyen áll ebben tekintetben is, főleg a 18 éven felüli betegek számára - akik a pumpával kezeltek mintegy 50%-át jelentik - a magas önköltség miatt, amely kifejezetten hátrányosan érinti a modern kezelési mód terjedését. A pumpakezelés hátrányos helyzetét a jelenleg érvényes jogszabályok módosítása tenné életszerűbbé és korszerűbbé. Javaslatot fogalmaztak meg a támogatási mérték fokozására, a szerelékek felírható mennyiségének növelésére, a beválasztási időszak rövidítésére, az indikációk kiterjesztésére, a tesztcsíkok támogatásának emelésére, a pumparegiszter használatára, és a kapcsolódó járóbeteg ellátás (oktatás) finanszírozásának emelésére.

  A válasz Beneda Attila mb. államtitkár úrtól érkezett vissza októberben.
  Azt ígérte, hogy a beadványban foglalt javaslatokat megvizsgálják, és a legközelebbi jogszabály-módosítás keretében a szükséges és lehetséges intézkedéseket megteszik, bevonva az eü. ellátórendszer működtetéséért felelős államtitkárt is.

  Kautzky László dr.
  koordinátor

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.