Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  A hónap interjúja - 2015. november
  2015.11.30.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Földesi IrénHírkategória: A hónap interjúja
  A 2015. novemberben a Fiatal Diabetológusok Fórumának rendezését a Semmelweis Egyetem III. sz. Belgyógyászati Klinikájának Anyagcsere Munkacsoportja vállalta. A szervezőmunkát dr. Baló Tímea és dr. Böröcz Zoltán végezte. A tudományos program összeállításában dr. Hosszúfalusi Nóra Tanárnő is részt vett, a rendezvényről készült beszámolója az alábbiakban olvasható.

  Hány fő regisztrált a rendezvényre?
  A tudományos rendezvénynek 107 regisztrált résztvevője volt. A Fórumot Prof. Dr. Barkai László az MDT Elnöke nyitotta meg és Dr. Tabák Gy. Ádám az MDT Ifjúsági Felelőse zárta be. Mindketten jelenlétükkel is megtisztelték a rendezvényt, Tabák Ádám előadást is tartott.

  Mi volt a rendezvény 3 napos eseménye?
  A 3 nap folyamán 32 db húszperces előadás hangzott el, és 3 db 45 perces workshopon vehettek részt a Kollégák. Az előadások áttekintő, továbbképző-jellegűek és gyakorlat-központúak voltak (l. program). Az Előadók az ország számos diabetológiai központjából érkeztek és kiválóan felkészültek (egy párhuzamosan zajló debreceni rendezvény miatt ebből a régióból nem volt előadó). A magas színvonalú előadásokat nagy érdeklődés kísérte, bár a „kérdezésbe” a harmadik napra jött bele a Hallgatóság. Külön szekcióban tárgyaltuk a diabetes kardiológiai vonatkozásait. A workshopok a diétával, a lábápolással és a betegmotivációval foglalkoztak, interaktív jelleggel. 

  Milyen szakterületekről érkeztek előadók?
  A rendezvényen szemész, bőrgyógyász, pszichiáter és két aneszteziológus Kolléga is előadott, a belgyógyászok és a gyermekgyógyászok mellett. Külön kiemelendő a két dietetikus Kolléganő, Széchy Eszter (SE III. Belklinika) és Gordos Lívia (Nógrád Megyei Kórház), valamint Csíkos Ágnes diabetológiai szakápoló (SE III. Belklinika) szereplése.

  Hogyan összegeznék a  rendezvényt? 
  A rendezvényt a Résztvevők és az Előadók is pozitívan értékelték, szükségét látják a hasonló jellegű továbbképzéseknek. Az online tesztvizsga 2015.11.23-án zárult le. A két év múlva esedékes FDF megrendezését - szóbeli közlés szerint - a Szegedi I. Sz. Belgyógyászati Klinika és a Békés Megyei Kórház Diabetológiai Munkacsoportja közösen vállalta.

  Mit lehet tudni a jövő évi FDF-ről?
  Több, „nem FDF-korú” Kolléga jelezte, hogy szívesen részt venne hasonló, továbbképző jellegű FDF rendezvényen, természetesen MDT pályázati támogatás nélkül. Így a korhatárt a támogatásnál illetve az előadók kiválasztásánál lehetne megtartani, bár az utóbbiak között most voltak 40 év felettiek.
  Köszönettel tartozunk az MDT-nek, a Szervezőknek, az Előadóknak, a Szponzoroknak és a lelkes Hallgatóknak a sikeres rendezvényért.

  dr. Hosszúfalusi Nóra

Vissza