Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A gyermekdiabetológus salutatiója
  2015.10.09.Gyermekdiabetes HírmondóHírkategória: Gyermekdiabetes
  Szeretettel köszöntöm mentorainkat, kollégáinkat s a gyermekdiabetológia területén dolgozó minden munkatársamat, akik tavaszi invitálásunkra a civitas Fidelissimába érkeztek.


  Az ország nyugati kapujában ezeket a napokat-heteket a szüret hangulata hatja át, a borünnep, a szüreti napok megismertetnek bennünket a tájegység kulturális és kulináris hagyományaival. Egy kiadós belvárosi séta során megtudhatjuk a legkisebb közép-európai ház történetét, a Fabricius-ház, Gambrinus-ház, Tűztorony, Előkapu, Kecske-templom, Orsolya tér, Hűségkút mind megannyi történelmi élményt kínál, csakúgy mint a megújult Várkerület és Várfalsétány – amelynek két kapuján át vezetett az ún.

  Borostyán­ út Észak-Európából a Földközi-tengerig. A középkori városmag a világörökség ré­szeként mutatkozik be az ókori Római Birodalomtól napjainkig. Az MDT Gyermekdiabetes Szekciójá­ nak XXXII. Tudományos Ülését az ősfás parkerdő kongresszusi helyszínén rendezzük. A természetközeli, sétára, mozgásra, sportolásra alkalmas környezet arra ösztönöz, hogy a gyermekdiabetológia berkein belül gondolkodásunkat is a mozgékonyság jellemezze.

  Konferenciánk gazdag, érdekes, kü­lönleges tudományos és klinikai témákban fog bővelkedni. A gyermekkorban felismerésre kerü­lő, majd évtizedekig általunk követett gyermekek ellátása és környezetük tá­ mogatása egyre szélesebb tárgyi tudást, új készségek elsajátítását kívánja az ellá­ tó rendszerben dolgozóktól. Minden évben várjuk az október eleji hétvégét, ahol összejövetelünket szakmai célokkal kitáblázva szervezzük, ám mindannyian tudjuk, hogy a nappali szekciók témáit szabadon folytathatjuk a társasági programok idején kötetlen formában.

  A konferencia mottója „Mozdulj Sopronba! Mozogj a gyermekdiabetológiá­ ért!” folytatást kap a mai tudományos szekciók után. 18 órakor a Fagus szálloda udvari szabadtéri színpadán a gyermekdiabetológusok egy spinning edzés formá­jában személyesen fejezik ki egyetértésü­ket: a hypoglykaemiamentes, jó anyagcserét a ⅩⅪ. század eszközeivel mindenkinek biztosítani szeretnénk, aki a megfelelő tudás elsajátítása felé MOZDUL! Mindannyiunknak kellemes feltöltő­dést, maradandó soproni élményeket kí­vánok vendéglátóként:

  Dr. Gelencsér Éva

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények