Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Beköszöntő
  2015.10.09.Gyermekdiabetes HírmondóHírkategória: Gyermekdiabetes
  Sok szeretettel köszöntöm mindazon kolléganőimet/kollégáimat, valamint érdeklődő vendégeinket, akik ma reggel kézbe veszik a soproni Gyermekdiabetes Szekció Hírmondóját.

  Egy év kihagyás után ismét nyomtatott formában kaphatnak maradandó szöveges előzeteseket-értékeléseket a kétnapos programról. Már a programfüzetből is látható, hogy nem akármilyen előadássorozat várja, hogy a megjelentek a szokásos fegyelemmel és érdeklődéssel részt vegyenek rajta.

  Több év után kellemes teher volt úgy összeállítani a programot, hogy maradjon idő az esti „szociális természetű” lazításokra is. Csak erre, mert a bejelentett előadások száma örvendetes módon olyan nagyra nőtt, hogy a köztes szüneteket meg kellett kurtítanunk. Így tudtunk minden szakmai igényt teljesíteni. A résztevők száma immár megszokottan 200 körüli. Köztudott, hogy a szekció két anyatársaság, a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) és a Magyar Diabetes Társaság (MDT) kö­zös „gyermeke”.

  Örömmel kell megállapítanom, hogy mindkét anyatársaság „genetikus” hatása érvényesül. Nevezetesen: a.) létszám tekintetében az MGYT egyéb szekcióinak megfelelő mértékű a konferencia iránti érdeklődés; b.) tartalmi vonatkozásban a szekció konferenciái megközelítik az MDT különbö­ző rendezvényeinek színvonalát, annál is inkább, mert ezekre a 2-es típusú diabetológiai „erőfölény” a jellemző, míg a mi esetünkben szinte kizárólag az 1-es típus van napirenden. Aktivitá­sunk messze meghaladja az anyatársaság egyéb szekcióiét. Éves konferenci­ánk előadásai főpróbái lehetnek a nagy MDT-kongresszusokon való szereplésnek is. Amit szekciónk büszkeségének tekintek, és mindkét anyatársaságtól szinte független jelenségnek, az a résztvevők összetétele. Évek óta látjuk, hogy mindenki, aki a diabetesgondozásban szerepet vállal, szinte teljes létszámban élvezi a konferencia minden aspektusát, és feltöltődve megy haza a következő év feladatainak kihívásait lelkes, megszállott és empátiás munkával végezni. És ez napjaink magyar egészségügyében is kuriózum!

  Már itt is meg kell köszönnöm a soproni gondozó lelkes csapatának a szervezést. Nem volt könnyű dolguk, mert a rendezvényhez szükséges, mondhatni nélkülözhetetlen szponzorációs készség nem minden állandó partnerünknél volt a korábbi évekéhez hasonló. Őszintén remélem, hogy programunk szakmai tartalma bebizonyítja, hogy a gyermek-diabetológiai ellátás olyan érték, ami mindenki számára, aki velünk szakmai kapcsolatban van, jó befektetésnek bizonyul. Ezekkel a gondolatokkal kívánok nagyon eredményes feltöltődést mind szakmai, mind emberi vonatkozásban a szekció minden „harcostársának”. 

  Dr. Blatniczky László a szekció elnöke

Vissza