Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki köszöntő - IX. Kelet - Magyarországi Diabétesz Hétvége
  2015.10.02.KDH HírmondóHírkategória: Események

  A Magyar Diabetes Társaság tagsága nevében köszöntöm a kongresszus résztvevőit, meghívott vendégeit, szervezőit és támogatóit!

  A hazai diabetológia életében hosszú évek óta hagyomány, hogy a szakmailag meghatározó MDT országos kongresszusa mellett kisebb, regionális és helyi rendezvények szervezésére kerül sor. Nagyon helyes az a tendencia, hogy egy-egy kisebb terület szakemberei idő- ről időre összejönnek és kicserélik tapasztalataikat, átadják egymásnak ismereteiket.

  Prof. Dr. Barkai László, az MDT elnöke


  Ezeken a regionális rendezvényeken elsősorban nem önálló tudományos munkák bemutatására kerül sor, hanem összefoglaló, inkább a továbbképzést szolgáló előadásokra. Ez nem kis felelősség, hiszen a szakma és a tudomány legújabb eredményeinek leszűrt, letisztult – ha úgy tetszik „auditált” – álláspontjait kell átadnunk, és nem engedhetjük meg, hogy a betegellátás számára fontos, de kisebb promóciós vonzerővel bíró kérdéskörök kimaradjanak a programokból. A KDH szervezői ezt a finom egyensúlyérzéket kívánó feladatot minden alkalommal kiválóan megoldották, és állíthatom, hogy az idei program is jól fogja szolgálni a rendezvény célkitűzéseit.

  Ugyanakkor időről időre felmerül a kérdés, hogy az MDT égisze alatt szerveződjenek a regionális rendezvények, avagy attól teljes mértékben legyenek függetlenek. Idén a helyi szervezők úgy látták helyesnek, hogy az ország nagyobbik felét lefedő diabetológiai rendezvényt az MDT-vel közösen, annak védnökségével szervezik meg, ami egyfajta garanciát jelenthet a szakmai-tudományos minőség vonatkozásában. Az MDT vezetése természetesen most is és a jövőben is vállalja a szakmai „auditálás” és közös szervezés felelősségét amennyiben és amilyen mértékben a regionális rendezvény szervezői ezt igénylik. Társaságunk vezetése úgy látja, hogy a tagság és a hazai diabetológia érdekeit semmi más nem szolgálhatja jobban, mint a szakmai színvonal garantálása, és az MDT ebben érdekelt.  

  Tisztelt Kongresszusi Résztvevők!  

  A 2015. évi KDH elején úgy látom, hogy mindenki jó döntést hozott, aki idén eljött Egerbe. A programról már tettem emlí- tést, de fontosnak gondolom, hogy a helyszín, Eger városa is méltó otthona ennek a kongresszusnak. A barátságos, múltat és jövőt idéző hangulatú város, a környék és az itt élő vendégszerető emberek egyaránt garanciát nyújtanak ahhoz, hogy amikor elmegyünk innen, akkor is azt mondhassuk, érdemes volt eljönni ide. Ehhez kívánok mindenkinek tartalmas hétvégét, és az MDT nevében megköszönöm a helyi szervezőknek a vállalást és az áldozatos munkát, amellyel Kelet-Magyarország diabetológiai fejlődését szolgálják.  

  Tisztelettel:
  Prof. Dr. Barkai László
  az MDT elnöke

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.