Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet – több változás is van! - Bázisanalógok kerültek a publikus gyógyszertörzsbe
  2015.09.07.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2015.09.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 249 készítmény került forgalomba, 77 készítmény a törzskönyvből törlésre került, 2 készítmény ára jelentősen csökkent, 10 készítmény térítési díja megváltozott, 4 készítmény kapott normatív támogatást, 8 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 1 készítménynek változott meg a normatív támogatási formája, 40 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a diabetológiát érintő változások következők. Az Eü50 6/a. és 6/d. pontba kétfajta degludek inzulint tartalmazó készítmény került be a Tresiba 100 egység/ml oldatos injekció előretöltött injekciós tollban, 5x3ml előretöltött injekciós tollban és Tresiba 100 egység/ml oldatos injekció patronban, 5x patronban penfill. Az Eü70 1. pontba bekerült a Bydureon 2 mg por és oldószer retard szuszpenziós injekcióhoz, előretöltött injekciós tollban. Az Eü50 6/a., a 6/d. pontba és az Eü100 3. pontba bekerült az első biosimilar glargin inzulin  az Abasaglar, 100 egység/ml oldatos injekció patronban, 10x3ml patronban. Belgyógyászati területről két gyógyszert töröltek, az Eü50 10. pontból a Trimetazidine sandoz 35 mg retard tablettát, illetve az Eü70 2/a2 pontból az Aclotin 250 mg filmtabletta 20 db-os kiszerelését.

  Diabetológiát érintő gyógyászati segédeszköz változás jelenleg nem volt.

  Belgyógyászatot érintő változást is hozott, Magyar Közlöny 2015. évi 117. számában megjelent 38/2015. (VIII. 17.) EMMI rendelet, mely módosította 32/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendeletet. A módosítás az EÜ90 4/b1. pontban bővítette az indikációs kört, az eddigiek mellett a „támogatott indikációk" részbe bekerült a „Vénás thromboembolia másodlagos megelőzésére, amennyiben az orális K-vitamin antagonisták (acenocumarol, warfarin) ellenjavalltak" kitétel is.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban!

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza