Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Elnöki Tájékoztató a podiáter szakirányú képzésről
  2015.08.10.Magyar Diabetes Társaság, Prof. Dr. Barkai LászlóHírkategória: Általános
  Kedves Tagtársak!

  A cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye a diabeteses láb, mely az alsóvégtagi amputációk második leggyakoribb oka hazánkban. Jól dokumentált tény, hogy a diabetes megfelelő anyagcsere-vezetésével és az alsó végtagok helyes ápolásával, gondozásával a korai elváltozások időben történő felismerésével ez a rettegett szövődmény megelőzhető.

  Podiáter szakirányú továbbképzésA Magyar Diabetes Társaság a 2011. évi Nemzeti Diabetes Programban megfogalmazta, hogy a diabetes-ellátás javításának egyik fontos mutatója a végtag-amputációk számának csökkentése. Európa több országában a diabeteses beteg komplex gondozását végző munkacsoportok szerves tagjai a diabeteses láb specialistái, az un. podiáterek. A Magyar Diabetes Társaság már évtizedek óta felismerte, hogy hazánkban a diabeteses lábbal célzottan foglalkozó specialisták nem állnak rendelkezésre és kezdeményezte a podiáter képzés elindítását annak érdekében, hogy a lábamputációk megelőzhetőek legyenek. A társaság szakmai útmutatásainak megfelelően 2015. évben létesítésre került a másoddiplomát adó un. Podiáter szakirányú továbbképzés (Oktatási Hivatal nyilvántartási szám: FF/2219-3/2014.), mely első alkalommal ez év szeptemberében indul a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karán.

  Kérem, a Tisztelt Tagtársakat, hogy kollégáiknak ajánlják ezt a képzést, az érdeklődők a http://ek.uni-miskolc.hu/?page_id=3038 honlapon, illetve az alábbi kapcsolattartókon keresztül kaphatnak bővebb felvilágosítást:

  Dr. Halmos Tamásné a Magyar Diabetes Társaság Vezetőségének tagja, szakértő,
  e-mail: 
  fishwash@t-online.hu

  Koppányné Szendrák Mária koordinátor,
  e-mail:  
  koppanyne.sz.maria@gmail.com

  Horváth Katalin adminisztrációs munkatárs,
  e-mail: 
  efkkati@uni-miskolc.hu, telefon: 46-565-111/26-70

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Barkai László
  a Magyar Diabetes Társaság elnöke

  A képzésre 2015. szeptember 15-ig lehet jelentkezni.

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.