Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Ismét szoríthatunk a magyarokért a vasárnap kezdődő DiaEuro-bajnokságon - A cukorbetegség ellen rúgják a bőrt Kolozsváron
  2015.07.20.DiaEuroHírkategória: Események
  Negyedik alkalommal rendezik meg a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságát. A DiaEuro idei mérkőzéseinek a tavalyi győztes, Románia biztosít helyszínt Kolozsváron. A vasárnap kezdődő és július 26-ig tartó különleges sporteseményen 16 ország csapatának cukorbeteg játékosai hívják fel a figyelmet a betegség rohamos terjedésére. A magyar csapat felkészüléséhez a Sanofi és a 77 Elektronika Kft. nyújt biztos hátteret, Simicskó István sportért felelős államtitkár pedig nagykövetként áll mellettük.

  A Nemzetközi Diabetes Szövetség adatai szerint Magyarországon megközelítőleg 1,5 millió, Európában pedig 56 millió ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben. A diabetes nagyarányú terjedése miatt a folyamatos tájékoztatás és az egészséges életmódra való nevelés világszerte kulcsfontosságú feladat. A 2012-ben indult DiaEuro célja, hogy felhívja a figyelmet: megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni.

  A magyar cukorbetegek 2013-ban arany-, tavaly pedig ezüstérmet szerző futsal-válogatottja indulását a 77 Elektronika Kft. és a Sanofi támogatja. A szövetségi kapitány Hevesi Tamás edző és popénekes, aki maga is cukorbeteg. A csapat nagykövete pedig az idei bajnokságtól Simicskó István sportért felelős államtitkár lett.

  A teljes sajtóanyag letölthető a kapcsolódó dokumentumok alól.

  Bemutatkozó videó: https://www.youtube.com/watch?v=c8GVjlC0r-M

  Az eredményekről folyamatosan beszámolunk a https://www.facebook.com/diabetes.hu közösségi oldalunkon, a magyar mérkőzéseket percről percre a www.diaeuro.org oldalon lehetséges követni.

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza