Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Megjelent a legújabb OEP rendelet – több változás is van - Új, magyar fejlesztésű vércukormérő került forgalomba
  2015.06.15.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2015.06.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 231 készítmény került forgalomba, 149 készítmény a törzskönyvből törlésre került, jelentős árváltozás nem volt, 34 készítmény térítési díja megváltozott, 6 készítmény kapott normatív támogatást, 29 készítmény kikerült a normatív támogatott körből, 23 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek rovat
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a több diabetológiát érintő változás volt. Az Eü 90 2/b pontban megjelent egy új duloxetine készítmény Dulsevia néven (60 mg gyomornedv-ellenálló kemény kapszula). Ugyaninnen törölték a gabapentin hatóanyagú Gabaneural 300 és 400 mg-os kemény kapszulákat.
  Eü 70/1 pontból törölték az alogliptin + pioglitazon hatóanyagú Incresync nevű fix kombinációk közül a 25 mg/45 mg-os filmtablettát, a 25 mg/30 mg filmtabletta forgalomban maradt.

  Belgyógyászatot érintő változás, hogy az Eü 90 1/e. pontban ezetimibe – atorvastatin fix kombinációk jelentek meg Liptruzet néven 10 mg/40 mg és10 mg/80 mg filmtabletta formájában.

  Diabetológiát érintő gyógyászati segédeszköz változások a következők. A támogatott vércukorszintmérők (ISO kód: 0424120303) bekerült a Dcont Hunor (ISO kód: 0424120303007). A tesztcsíkok nem támogatott vércukorszintmérőkhöz (ISO kód: 0424120606) között megjelent a OneTouch Select Plus (50 db/doboz ISO kód: 0424120606020)

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.