Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Megjelent a legújabb OEP rendelet - Itt a második SGLT-2 gátló és az első DPP-4 gátló–glitazon fix kombináció
  2015.01.06.MDT Web-szerkesztőség, Dr. Strényer FerencHírkategória: Jogszabályok, rendeletek
  2015.01.01-től ismét változások történtek az OEP gyógyszertörzsben. 235 készítmény került forgalomba, 91 készítmény a törzskönyvből törlésre került, 15 készítmény ára jelentősen csökkent, 1 készítmény ára jelentősen emelkedett, 11 készítmény fogyasztói ára megváltozott, 47 készítmény térítési díja megváltozott, 11 készítmény kapott normatív támogatást, 20 készítmény kikerült a normatív támogatási körből, 46 készítménynek változott meg a normatív támogatási formája, 29 készítménynek változott az egészségügyi jogcíme.
  Jogszabályok, rendeletek rovat
  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében a diabetológiát érintő változások a következők: Az Eü 100/1 pontból törölték a Humulin M3 (30/70), a Humulin N és a Humulin R 100 NE/ml oldatos injekciók, 1x10ml injekciós üvegben lévő kiszereléseit. Az eü. 70/1 pontban megjelent a második SGLT-2 gátló az empagliflozin, Jardiance néven kétfajta dózisban, 10 és 25 mg-s filmtabletta formájában. Ugyanide, vagyis az eü. 70/1 pontba került az első DPP-4 gátló–glitazon fix kombináció Incresync néven, ez alogliptint és pioglitazont tartalmaz. Kétfajta dózis a 25 mg/30 mg-os és 25 mg/45 mg-os kerül forgalomba.

  A publikus gyógyászati segédeszköz törzsből diabetológiát érintő változás az, hogy törölték az Animas IR-1200 inzulinpumpát(ISO kód: 0419240303007)

  Az emelt, kiemelt indikációhoz kötött támogatási kategóriába tartozó gyógyszerek körében belgyógyászatot érintő változás nem volt.

  A frissített OEP rendeleteket megtalálják 'Jogszabályok, rendeletek' rovatunkban >>

  A Magyar Diabetes Társaság Web-szerkesztősége nevében
  Dr. Strényer Ferenc

Vissza