Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
 

MDT APP

Töltse le ingyenes mobil alkalmazásunkat!

Letöltés

Magyar Diabetes Társaság

hungarian diabetes association

diabet partneri hirek

Az MDT hírarchívuma


Hírkategória: Összes hírkategória
 • A Szakdolgozói Szekció Vezetősége tájékoztatja tagjait a Szervezeti és Működési Szabályzat változásáról
  2014.11.13.Szakdolgozói SzekcióHírkategória: Szakápolás
  A Szakdolgozói Szekció, a megalakulása idején (1999) készült Szervezeti és Működési Szabályzata az évek során a fejlődésnek megfelelően szüksége van a módosításra.

  1. A vezetőség 7 tagból áll elnökből, titkárból és területi képviselőből, akiket titkos szavazással a Taggyűlés választ meg 4 évre, ők még egy ciklusra választhatók.

  2. A megnövekedett létszám legnagyobb hányadát a diabetológiai szakápolók, ápolók, kis részét a dietetikusok, és más szakmai végzettségű szakdolgozók alkotják.

  Ezért a továbbiakban a Szekció a következő módosítást kívánja bevezetni, hogy a Szekció Vezetőségében az elnöki funkciót szakápoló, a titkári funkciót dietetikus, vagy más szakmai végzettségű szakdolgozó töltse be.

  3. Ha a Taggyűlés az összehívás időpontján határozatképtelen, akkor a következő időpontra ugyanazzal a napirenddel összehívott Taggyűlés a jelenlévők létszámától függetlenül határozatképes, ha ezt az összehívás során a tagokkal közölték.

  4. Lemondott vezetőségi tag a lemondás után négy év múlva pályázhat újra vezetőségi funkcióra.

  5. Székhely, az MDT székhelye. Az elnök elérhetősége: 1125 Budapest Kikelet u. 43/b.

  Üdvözlettel,
  A Szakdolgozói Szekció Vezetősége

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

Vissza

Kattintson, és olvasson bele a Magyar Diabetes Társaság hivatalos lapjába!

Tovább
Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány

A Prof. Dr. Romics László Akadémikus Emlékére Alapítvány pályázatot hirdet Magyarországon dolgozó, magyar állampolgárságú, 40 éven aluli orvosok és orvos- biológiai kutatással foglalkozó személyek számára. A nyertes pályázó(k) között 500.000 Ft alapítványi adomány, illetve különdíjak kerülnek kiosztásra.

Az MDT – Novo Nordisk pályázata az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából

Az inzulin felfedezésének 100 éves jubileuma alkalmából az MDT és a Novo Nordisk pályázatot hirdet diabetológiai szakellátóhelyek, diabetológusok és edukátorok számára.

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázata 45 év alatti diabetológusok nem diabetológiai kongresszusokon történő aktív részvételének támogatására

Az MDT és a Boehringer Ingelheim pályázatot hirdet 45 évnél fiatalabb MDT tagok nem diabetológiai (pl. kardiológiai, nephrológiai, háziorvosi stb.) kongresszusokon történő, de diabetológiával kapcsolatos aktív részvételének (előadás ill. poszter bemutatása, üléselnökség, kerekasztal-beszélgetés) támogatására.

Az MDT és a 77 Elektronika Kft. pályázata a PhD védéssel összefüggő költségek átvállalására

A pályázat feltétele olyan, diabetológiai témájú értekezésnek a Doktori Iskolához történő benyújtása, mely az értekezés témájából írott magyar nyelvű publikációt is tartalmaz.

Az MDT pályázata a diabetológiai liszenszképzés támogatására

A Magyar Diabetes Társaság vezetőségének határozata alapján az MDT pályázatot ír ki a diabetológiai liszenszképzés költségének támogatására. A képzés időtartama 24 hónap, a képzés díját a jogszabály (emberi erőforrások miniszterének 23/2012, illetve 69/2013 sz. rendelete) havi 23000 forintban határozta meg.

Az MDT pályázata nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikációs költségének átvállalására

Az MDT pályázatot hirdet nemzetközi folyóiratban elfogadott közlemények publikálási költségének megtérítésére.